Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Saniye Türkay
Köşe Yazarı
Saniye Türkay
 

Çocuklar cinsel kimlik kazanımı

  Çocuklar iki yaştan itibaren iki farklı cinsiyetin olduğunu anlar ve üç yaş civarında da kendisinin hangi cinsiyette olduğunu kavrar. - Kızım arabalarla oynuyor! - Oğlum makyaj malzemelerini çok seviyor! gibi kafa kurcalayan sorular... Kızlar arabalarla oynadığında çok göze batmaz hemen "Şoför Nebahat bu "ya da "Erkek Fatma olacak" şeklinde adlandırılır. Erkek çocuk tayt giymek istediğinde, bebeklerle, makyaj malzemeleriyle oynadığında sorun büyük olur aileler için. Erkek çocuklar baba figürüyle kızlar anne figürüyle özdeşim kurarak cinsiyetlerini öğrenirler. Anne yada babanın olmaması yada uzun süreli yan yana olunmaması çocuktan uzak kalınılması özdeşim kuracağı figürün olmayışı da çocuk içinde bocalamalara sebep olacaktır. Erkek çocukları babaları ile kız çocukları anneleri ile kuracakları sağlıklı ilişki, cinsel kimliklerini tamamlamalarını sağlayacaktır. Çocuk bedenini ve cinsel kimliğini tanıdıkça sorular soracaktır. Ayıplamadan, görmezden gelinmeden, geçiştirilmeden, seviyesinden düşük açıklamalar yapılmamalıdır. Seviyesine uygun açıklamalar yapmak gelişimine katkı sağlayıp ilerde mutlu bir birey olmasına yardımcı olacaktır. Kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan bana ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2023 - Pazartesi

Çocuklar cinsel kimlik kazanımı

 

Çocuklar iki yaştan itibaren iki farklı cinsiyetin olduğunu anlar ve üç yaş civarında da kendisinin hangi cinsiyette olduğunu kavrar.

- Kızım arabalarla oynuyor!

- Oğlum makyaj malzemelerini çok seviyor! gibi kafa kurcalayan sorular...

Kızlar arabalarla oynadığında çok göze batmaz hemen "Şoför Nebahat bu "ya da "Erkek Fatma olacak" şeklinde adlandırılır.

Erkek çocuk tayt giymek istediğinde, bebeklerle, makyaj malzemeleriyle oynadığında sorun büyük olur aileler için.

Erkek çocuklar baba figürüyle kızlar anne figürüyle özdeşim kurarak cinsiyetlerini öğrenirler.

Anne yada babanın olmaması yada uzun süreli yan yana olunmaması çocuktan uzak kalınılması özdeşim kuracağı figürün olmayışı da çocuk içinde bocalamalara sebep olacaktır.

Erkek çocukları babaları ile kız çocukları anneleri ile kuracakları sağlıklı ilişki, cinsel kimliklerini tamamlamalarını sağlayacaktır.

Çocuk bedenini ve cinsel kimliğini tanıdıkça sorular soracaktır.

Ayıplamadan, görmezden gelinmeden, geçiştirilmeden, seviyesinden düşük açıklamalar yapılmamalıdır.

Seviyesine uygun açıklamalar yapmak gelişimine katkı sağlayıp ilerde mutlu bir birey olmasına yardımcı olacaktır.

Kurucusu olduğum Örüntü Çocuk Gelişimi ve Danışmanlık Merkezi sayfamdan bana ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.