Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Fidan, Çardak köyünde patates hasadına katıldı

GÜNCEL 27.10.2023 - 17:38, Güncelleme: 27.10.2023 - 17:38
 

Vali Fidan, Çardak köyünde patates hasadına katıldı

Nevşehir Valisi Ali Fidan, patates hasadının başlaması dolayısıyla Çardak köyünde düzenlenen etkinliğe katılarak patates toplamasının ardından hasadın sona ermesiyle birlikte işçilerle birlikte havaya kova attı.
  Vali Ali Fidan, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen patates hasadına katılarak çiftçilerle sohbet etti. Çardak köyünde tarlada hasat için traktörün direksiyonuna geçen Fidan, daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş ve işçilerle patates topladı. Topladığı patatesi römorka döken Vali Fidan, patates hasadının geleneksel kutlaması kapsamında işçilerle havaya kova fırlattı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, gazetecilere, "2022 yılı verilerine göre ilimiz 280 bin ton patates üretimiyle ülke genelinde en çok patates üreten 8'nci il konumunda. Bu yıl da yaklaşık 90 bin dekarlık alanda 360 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Nevşehir patates üretimin yanında depolanmasında da önemli bir potansiyele sahip. Kayadan oyma yer altı depolarımızda yaklaşık 1 milyon 600 bin ton patates depolanabilmekte. Kış boyu tazeliğini koruyarak muhafaza edilmekte ve tüketicinin sofrasına sunulmaktadır” diye konuştu. Çardak köyünde düzenlenen patates hasadına AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ile Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran katıldı.  
Nevşehir Valisi Ali Fidan, patates hasadının başlaması dolayısıyla Çardak köyünde düzenlenen etkinliğe katılarak patates toplamasının ardından hasadın sona ermesiyle birlikte işçilerle birlikte havaya kova attı.

 

Vali Ali Fidan, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen patates hasadına katılarak çiftçilerle sohbet etti.

Çardak köyünde tarlada hasat için traktörün direksiyonuna geçen Fidan, daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş ve işçilerle patates topladı. Topladığı patatesi römorka döken Vali Fidan, patates hasadının geleneksel kutlaması kapsamında işçilerle havaya kova fırlattı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, gazetecilere, "2022 yılı verilerine göre ilimiz 280 bin ton patates üretimiyle ülke genelinde en çok patates üreten 8'nci il konumunda. Bu yıl da yaklaşık 90 bin dekarlık alanda 360 bin ton civarında rekolte bekliyoruz.  Nevşehir patates üretimin yanında depolanmasında da önemli bir potansiyele sahip. Kayadan oyma yer altı depolarımızda yaklaşık 1 milyon 600 bin ton patates depolanabilmekte. Kış boyu tazeliğini koruyarak muhafaza edilmekte ve tüketicinin sofrasına sunulmaktadır” diye konuştu.

Çardak köyünde düzenlenen patates hasadına AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ile Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.