MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Becel Tarihi Kilisenin restorasyon çalışmalarını inceledi

NEVŞEHİR 06.01.2023 - 13:01, Güncelleme: 06.01.2023 - 13:01
 

Vali Becel Tarihi Kilisenin restorasyon çalışmalarını inceledi

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kayaşehir bölgesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon çalışmalarını inceledi.
Nevşehir Kayaşehir bölgesinde 1849 yılında yaptırılan 1924 yılındaki mübadele dönemine kadar yine yörede yaşayan Rum azınlık tarafından kilise olarak kullanılan,1950- 1983 yılları arasında ise Cezaevi olarak kullanılan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon ve konservasyon çalışmaları uzman ekip tarafından hızla devam ederken açılışına günler kala Vali İnci Sezer Becel çalışmaları yerinde inceledi. Restorasyon ekibinden bilgi alan Vali Becel, yakın zamanda tarihi kilisenin restorasyon çalışmalarının tamamlanarak bölge turizmine kazandırılacağının müjdesini verdi.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kayaşehir bölgesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Nevşehir Kayaşehir bölgesinde 1849 yılında yaptırılan 1924 yılındaki mübadele dönemine kadar yine yörede yaşayan Rum azınlık tarafından kilise olarak kullanılan,1950- 1983 yılları arasında ise Cezaevi olarak kullanılan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin restorasyon ve konservasyon çalışmaları uzman ekip tarafından hızla devam ederken açılışına günler kala Vali İnci Sezer Becel çalışmaları yerinde inceledi.
Restorasyon ekibinden bilgi alan Vali Becel, yakın zamanda tarihi kilisenin restorasyon çalışmalarının tamamlanarak bölge turizmine kazandırılacağının müjdesini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.