Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Tarihi camilerin akıbeti belirsiz

NEVŞEHİR 01.02.2021 - 10:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Tarihi camilerin akıbeti belirsiz

Nevşehir il merkezindeki 3 tarihi camide ortak bir kaderi paylaşıyor. 1’i restorasyon için ibadete kapalı, diğer ikisi ise cemaatsizlikten.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezindeki 3 tarihi camide ortak bir kaderi paylaşıyor. 1’i restorasyon için ibadete kapalı, diğer ikisi ise cemaatsizlikten.    İl merkezindeki en önemli tarihi eserlerden biri olan Kurşunlu Camiinde başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle cami ibadete kapanmıştı. Yine il merkezindeki önemli tarihi ibadethanelerden olan Kara ve Kaya camileri ise kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Kale ve civarındaki yerleşim alanlarının boşaltılması nedeniyle uzun bir zamandır cemaatsiz bir ibadethane haline dönüştü.    Bu camiler içerisinde Kurşunlu camiindeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu cami yeniden ibadete açılacak ancak diğer iki tarihi camiinin akıbeti sırrını koruyor.   
Nevşehir il merkezindeki 3 tarihi camide ortak bir kaderi paylaşıyor. 1’i restorasyon için ibadete kapalı, diğer ikisi ise cemaatsizlikten.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezindeki 3 tarihi camide ortak bir kaderi paylaşıyor. 1’i restorasyon için ibadete kapalı, diğer ikisi ise cemaatsizlikten. 

 

İl merkezindeki en önemli tarihi eserlerden biri olan Kurşunlu Camiinde başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle cami ibadete kapanmıştı. Yine il merkezindeki önemli tarihi ibadethanelerden olan Kara ve Kaya camileri ise kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Kale ve civarındaki yerleşim alanlarının boşaltılması nedeniyle uzun bir zamandır cemaatsiz bir ibadethane haline dönüştü. 

 

Bu camiler içerisinde Kurşunlu camiindeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu cami yeniden ibadete açılacak ancak diğer iki tarihi camiinin akıbeti sırrını koruyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.