Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Restoran ve kafeler menülerinde zam yapacak mı?

NEVŞEHİR 07.01.2022 - 17:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Restoran ve kafeler menülerinde zam yapacak mı?

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Nevşehir İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda artan maliyetlerin ardından restoran ve kafelerde de Aralık ayında zam yapıldığını söyledi
    Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Nevşehir İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda artan maliyetlerin ardından restoran ve kafelerde de Aralık ayında zam yapıldığını söyledi.   TÜRES İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda Türkiye’de maliyetlerin oldukça yükseldiğini ifade ederken bundan dolayı da restoran ve kafelerde Aralık ayında zam yapıldığını belirtti. Çiçekli zincir restoran ve kafelerinde Ocak ayında da ikinci kez zamma hazırladıklarını sözlerine ekledi. Çiçekli,  ‘’Restoran ve kafeler son zamlardan sonra aslında yaz aylarında ve Eylül, Ekim, Kasım aylarında dayandı diyelim biz buna. Kasım ayından sonra ortalamalar fazla yükselmeye başladı bizim cost maliyetlerimiz fazla yükselmeye başladı. Aralık ayı itibari ile biz zama geçtik yeni zamlar yaptık elimizden geldiği kadar piyasa şartlarının altında zamlar yapmaya çalıştık ki hizmet sektöründeyiz insanların alım gücünü düşünmek zorundayız. Aralık ayında artık dayanamayacak hale gelince yavaş yavaş bütün restoranlar ve kafeler zamlara geçmeye başladı ama duyduğumuz kadarıyla Ocak ayı itibari ile de zincir markalar özellikle yeni zamlar yapmaya başlamışlar. Çünkü maliyetler hala artmaya devam ediyor ve ürün tedarikinde biz gerçekten zorluk çekiyoruz” diye konuştu.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Nevşehir İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda artan maliyetlerin ardından restoran ve kafelerde de Aralık ayında zam yapıldığını söyledi

 

 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Nevşehir İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda artan maliyetlerin ardından restoran ve kafelerde de Aralık ayında zam yapıldığını söyledi.

 

TÜRES İl Başkanı Mustafa Çiçekli son zamanlarda Türkiye’de maliyetlerin oldukça yükseldiğini ifade ederken bundan dolayı da restoran ve kafelerde Aralık ayında zam yapıldığını belirtti. Çiçekli zincir restoran ve kafelerinde Ocak ayında da ikinci kez zamma hazırladıklarını sözlerine ekledi. Çiçekli,  ‘’Restoran ve kafeler son zamlardan sonra aslında yaz aylarında ve Eylül, Ekim, Kasım aylarında dayandı diyelim biz buna. Kasım ayından sonra ortalamalar fazla yükselmeye başladı bizim cost maliyetlerimiz fazla yükselmeye başladı. Aralık ayı itibari ile biz zama geçtik yeni zamlar yaptık elimizden geldiği kadar piyasa şartlarının altında zamlar yapmaya çalıştık ki hizmet sektöründeyiz insanların alım gücünü düşünmek zorundayız. Aralık ayında artık dayanamayacak hale gelince yavaş yavaş bütün restoranlar ve kafeler zamlara geçmeye başladı ama duyduğumuz kadarıyla Ocak ayı itibari ile de zincir markalar özellikle yeni zamlar yapmaya başlamışlar. Çünkü maliyetler hala artmaya devam ediyor ve ürün tedarikinde biz gerçekten zorluk çekiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.