Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’in ‘Şoför Nebahat’ı; Necla Kaptan

NEVŞEHİR 08.03.2022 - 17:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’in ‘Şoför Nebahat’ı; Necla Kaptan

Avrupa’da uzun yol şoförlüğü yapan Nevşehirli Necla Müfettişoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nevşehir Barosu için kontak çevirdi.
    Nevşehirli otobüs kaptanı Necla Müfettişoğlu Avrupa’da kadınlara gezi turları düzenliyor. Ülkemizde istisnai bir durum olsa da Müfettişoğlu bu durumdan çok memnun olduğunu belirtirken, kadınların her alanda var olması gerektiğine inandığını söyledi.  Müfettişoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nevşehir Barosu için kontak çevirirken, yaptığı açıklamada,  “Öncelikle bütün kadınlarımızın kadınlar günü kutluyorum. Almanya’da yaşıyorum uzun yol şoförüyüm. Avrupa’ya Türk kadınlarını gezdiriyorum. Her hafta sonu kadınları arkama alarak tüm Avrupa ülkelerini geziyoruz" dedi.     “Benim sayemde 5-6 kadın otobüs şoförü oldu” Necla Müfettişoğlu kendi sayesinde 5-6 kadının daha uzun yol şoförlüğü yapmaya başladığını ifade ederken Avrupa'da yapmış olduğum işten dolayı zorlanmıyorum dedi. Müfettişoğlu, "Kadın olarak belki burada zorlukları vardır fakat Avrupa’da yaşadığım için pek bir zorluğunu görmedim. Yani çok güzel çok eğlenceli ben yolcularıma, katılanlara da çok tavsiye ettim. Benim sayemde 5-6 tane kadın da otobüs şoförü oldu. Tabii bu da beni çok mutlu etti. Çok güzel bir meslek. Zor değil, araba kullanan herkes otobüsle kullanır uçakta kullanır sıkıntı değil" ifadelerini kullandı.     “On yıldır Avrupa turları yapıyorum” Aslen Nevşehirli olduğunu belirten Müfettişoğlu sınavlara girmesinin ardından 10 yıldır Avrupa'da turlar yaptığını ifade etti. Müfetişoğlu,  "Ben aslen Nevşehirliyim. Almaya gitmeden önce Nevşehir’de kamyon kullanıyordum. Bir alt yapım vardı. Almanya’ya gidince de önce turlarla başladım derneklerde kadınları Paris, Prag gibi yerlere gezdirmeye başladım. Sonra otobüs kaptanlarıyla sorunlar yaşayınca ben neden yapmayayım dedim. Sınavlara girdim kazandım ve başladım. On yıldır da Avrupa turları yapıyorum" şeklinde konuştu.      “Kadınlar yeter ki istesin” Kesinlikle. Ben Otobüs kullanıyorum yeri geliyor çift katlı otobüs kullanıyorum. Erkek kaptana da yola gidiyorum. Onlara siz nasılsınız ben de öyleyim diyorum, eşitiz. Her alanına girmeleri gerekiyor. Artık kadınlar F 16’ları kullanıyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Bence hiç korkmasınlar, yeter ki istesinler. Kadınlar çok güçlü, yeter ki istesinler ben yapacağım dedikten sonra yapamayacakları hiçbir şey yok.    
Avrupa’da uzun yol şoförlüğü yapan Nevşehirli Necla Müfettişoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nevşehir Barosu için kontak çevirdi.

 

 

Nevşehirli otobüs kaptanı Necla Müfettişoğlu Avrupa’da kadınlara gezi turları düzenliyor. Ülkemizde istisnai bir durum olsa da Müfettişoğlu bu durumdan çok memnun olduğunu belirtirken, kadınların her alanda var olması gerektiğine inandığını söyledi.  Müfettişoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nevşehir Barosu için kontak çevirirken, yaptığı açıklamada,  “Öncelikle bütün kadınlarımızın kadınlar günü kutluyorum. Almanya’da yaşıyorum uzun yol şoförüyüm. Avrupa’ya Türk kadınlarını gezdiriyorum. Her hafta sonu kadınları arkama alarak tüm Avrupa ülkelerini geziyoruz" dedi.

 

 

“Benim sayemde 5-6 kadın otobüs şoförü oldu”

Necla Müfettişoğlu kendi sayesinde 5-6 kadının daha uzun yol şoförlüğü yapmaya başladığını ifade ederken Avrupa'da yapmış olduğum işten dolayı zorlanmıyorum dedi. Müfettişoğlu, "Kadın olarak belki burada zorlukları vardır fakat Avrupa’da yaşadığım için pek bir zorluğunu görmedim. Yani çok güzel çok eğlenceli ben yolcularıma, katılanlara da çok tavsiye ettim. Benim sayemde 5-6 tane kadın da otobüs şoförü oldu. Tabii bu da beni çok mutlu etti. Çok güzel bir meslek. Zor değil, araba kullanan herkes otobüsle kullanır uçakta kullanır sıkıntı değil" ifadelerini kullandı.

 

 


“On yıldır Avrupa turları yapıyorum”

Aslen Nevşehirli olduğunu belirten Müfettişoğlu sınavlara girmesinin ardından 10 yıldır Avrupa'da turlar yaptığını ifade etti. Müfetişoğlu,  "Ben aslen Nevşehirliyim. Almaya gitmeden önce Nevşehir’de kamyon kullanıyordum. Bir alt yapım vardı. Almanya’ya gidince de önce turlarla başladım derneklerde kadınları Paris, Prag gibi yerlere gezdirmeye başladım. Sonra otobüs kaptanlarıyla sorunlar yaşayınca ben neden yapmayayım dedim. Sınavlara girdim kazandım ve başladım. On yıldır da Avrupa turları yapıyorum" şeklinde konuştu. 

 

 


“Kadınlar yeter ki istesin”

Kesinlikle. Ben Otobüs kullanıyorum yeri geliyor çift katlı otobüs kullanıyorum. Erkek kaptana da yola gidiyorum. Onlara siz nasılsınız ben de öyleyim diyorum, eşitiz. Her alanına girmeleri gerekiyor. Artık kadınlar F 16’ları kullanıyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Bence hiç korkmasınlar, yeter ki istesinler. Kadınlar çok güçlü, yeter ki istesinler ben yapacağım dedikten sonra yapamayacakları hiçbir şey yok.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.