Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Umreciler Dua ve Tekbirlerle Uğurlandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.01.2015 - 13:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Umreciler Dua ve Tekbirlerle Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salavat ve tekbirlerle uğurlandı. Kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek üzere, 24 günlük 1. Tur ile umre programına katılan 26 umreci adayları, Nevşehir’den Kayseri Havaalanına uğurlandı. Umreciler için eski sebze pazarında İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, umre yolcuları ve yakınları katıldı. “Sizleri Allah’ın misafirliğine ve Resulullah’ın misafirliğine uğurlamaktan son derece mutluyuz” diyen İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; “Çünkü Hac ve Umre, hem dünyevi hem de uhrevi faydaları bulunan çok kutsal, çok mübarek bir hadisedir. Bu mutluluğu yaşamak her Müslüman’ın arzusudur” dedi. “Umre, ikinci bir umreye kadar olan günahlara keffarettir. Mebrur haccın karşılığı ise cennettir.” Hadisini hatırlatan Müftü Yardımcısı Haksever, “Umre ziyareti vesilesi ile başta yeryüzünün en şerefli mekânı Kaba-i Muazzama ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Ravza-ı Mutahharası, Kabr-i Saadeti ile kutsal mekânların ziyaretine gidiyorsunuz. Bu ise bir mü’min için en büyük bahtiyarlık ve ilahi bir lütuf demektir. Zira her Müslüman, ilahi vahyin nazil olduğu yerleri görüp, manevi havayı teneffüs etmeyi, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz ile Ashab-ı Kiram’ın medfun oldukları mekânları ziyaret etmenin arzusu içindedirler. Ne mutlu sizlere ki, O mübarek beldenin yolcularısınız. Cenab-ı Hak ziyaretlerinizi ve umrenizi kabul eylesin. Burada bulunan, gönlü sizlerle olan dostlarınız ve ülkemiz için, dua ediniz.” dedi. Haksever; “Başta Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ ye gereken saygıyı göstermeleri için umrecilere hatırlatmalarda bulundu. Bu meyanda Şair Nâbi’ nin; “Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbubi Hüda’dır bu, Nazargâh-i ilahidir, makam-ı Muhammed Mustafa’dır bu” mısralarını okudu ve “Ey bâd-ı sabâ uğrarsa yolun semt-i Harameyne, Ta’zîmimi arzeyle Rasûlüs-sekaleyne” diyerek mukaddes beldelere selam götürmelerini umrecilerden istedi. İl Müftüsü Yakup Öztürk; “ Tüm dünya Müslümanları için dua edin. Müslümanların birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. O mekânlar duaların kabul edildiği mekânlardır. O mübarek topraklara, Allah’ ın Resul’üne bizden selam götürün. Kâbe’de bizim için dua edin” dedi ve ardından coşkulu bir dua yaptı. Duygulu anların yaşandığı törende umreciler, Kayseri Havaalanına, oradan da Medine-i Münevvere’ ye yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandılar.     Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salavat ve tekbirlerle uğurlandı.
Kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek üzere, 24 günlük 1. Tur ile umre programına katılan 26 umreci adayları, Nevşehir’den Kayseri Havaalanına uğurlandı.
Umreciler için eski sebze pazarında İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, umre yolcuları ve yakınları katıldı.
“Sizleri Allah’ın misafirliğine ve Resulullah’ın misafirliğine uğurlamaktan son derece mutluyuz” diyen İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever; “Çünkü Hac ve Umre, hem dünyevi hem de uhrevi faydaları bulunan çok kutsal, çok mübarek bir hadisedir. Bu mutluluğu yaşamak her Müslüman’ın arzusudur” dedi.
“Umre, ikinci bir umreye kadar olan günahlara keffarettir. Mebrur haccın karşılığı ise cennettir.” Hadisini hatırlatan Müftü Yardımcısı Haksever, “Umre ziyareti vesilesi ile başta yeryüzünün en şerefli mekânı Kaba-i Muazzama ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Ravza-ı Mutahharası, Kabr-i Saadeti ile kutsal mekânların ziyaretine gidiyorsunuz. Bu ise bir mü’min için en büyük bahtiyarlık ve ilahi bir lütuf demektir. Zira her Müslüman, ilahi vahyin nazil olduğu yerleri görüp, manevi havayı teneffüs etmeyi, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz ile Ashab-ı Kiram’ın medfun oldukları mekânları ziyaret etmenin arzusu içindedirler. Ne mutlu sizlere ki, O mübarek beldenin yolcularısınız. Cenab-ı Hak ziyaretlerinizi ve umrenizi kabul eylesin. Burada bulunan, gönlü sizlerle olan dostlarınız ve ülkemiz için, dua ediniz.” dedi.
Haksever; “Başta Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ ye gereken saygıyı göstermeleri için umrecilere hatırlatmalarda bulundu. Bu meyanda Şair Nâbi’ nin;
“Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbubi Hüda’dır bu,
Nazargâh-i ilahidir, makam-ı Muhammed Mustafa’dır bu” mısralarını okudu ve
“Ey bâd-ı sabâ uğrarsa yolun semt-i Harameyne,
Ta’zîmimi arzeyle Rasûlüs-sekaleyne” diyerek mukaddes beldelere selam götürmelerini umrecilerden istedi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk; “ Tüm dünya Müslümanları için dua edin. Müslümanların birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. O mekânlar duaların kabul edildiği mekânlardır. O mübarek topraklara, Allah’ ın Resul’üne bizden selam götürün. Kâbe’de bizim için dua edin” dedi ve ardından coşkulu bir dua yaptı.
Duygulu anların yaşandığı törende umreciler, Kayseri Havaalanına, oradan da Medine-i Münevvere’ ye yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandılar.
 
 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.