Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de tarla faresi ile mücadele devam ediyor

GÜNCEL 08.11.2023 - 15:00, Güncelleme: 08.11.2023 - 15:00
 

Nevşehir’de tarla faresi ile mücadele devam ediyor

Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından il genelinde tarla fareleri ile mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
  Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş il geneli yürütülen tarla faresi zararlısı ile ilgili yapılan mücadele çalışmaları hakkında yaptığı açıklamasında, “Tarım Ürünlerimize büyük oranda zarar veren Tarla Faresi ile mücadele de erken önlem almak ürün kaybımızı önleyecektir. Bu nedenle İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından Tarla faresi ile mücadele kapsamında sürvey çalışmaları, hububat çıkış ve arazi kontrolleri devam etmektedir. Tarla faresi, gece gündüz aktiftir ve en büyük düşmanları özellikle yırtıcı kuşlar, yılanlar, tilki, sansar, gelincik, porsuk, çakal gibi etçil havyalardır. Tarla fareleri bu yırtıcılarından korunmak için toprak üstünde pek fazla vakit geçirmez ve toprak içerisinde galeriler açarak yaşarlar. Tarla fareleri ile mücadelede iklim uygun olduğu sürece her zaman yapılabilirse de bölgemizde en etkili mücadele zamanı 1 Eylül-15 Aralık ve 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasındadır. Çiftçilerimiz arazide 25 metrekarede 5 işlek delik saydığında tarla faresi ile mücadeleye başlanmalıdır” dedi. Tarla faresi ile kimyasal mücadelede en etkili yöntemin zehirli buğday olduğunu ifade eden İl Müdürü Özgür Memiş mücadelede zehirli buğday normuna dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek doğal düşmanların zarar görmemesi için telef olmuş farelerin toplanarak imha edilmesi konusunda da uyarıda bulundu.
Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından il genelinde tarla fareleri ile mücadeleyi aralıksız sürdürüyor

 

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş il geneli yürütülen tarla faresi zararlısı ile ilgili yapılan mücadele çalışmaları hakkında yaptığı açıklamasında, “Tarım Ürünlerimize büyük oranda zarar veren Tarla Faresi ile mücadele de erken önlem almak ürün kaybımızı önleyecektir. Bu nedenle İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından Tarla faresi ile mücadele kapsamında sürvey çalışmaları, hububat çıkış ve arazi kontrolleri devam etmektedir. Tarla faresi, gece gündüz aktiftir ve en büyük düşmanları özellikle yırtıcı kuşlar, yılanlar, tilki, sansar, gelincik, porsuk, çakal gibi etçil havyalardır. Tarla fareleri bu yırtıcılarından korunmak için toprak üstünde pek fazla vakit geçirmez ve toprak içerisinde galeriler açarak yaşarlar. Tarla fareleri ile mücadelede iklim uygun olduğu sürece her zaman yapılabilirse de bölgemizde en etkili mücadele zamanı 1 Eylül-15 Aralık ve 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasındadır. Çiftçilerimiz arazide 25 metrekarede 5 işlek delik saydığında tarla faresi ile mücadeleye başlanmalıdır” dedi.

Tarla faresi ile kimyasal mücadelede en etkili yöntemin zehirli buğday olduğunu ifade eden İl Müdürü Özgür Memiş mücadelede zehirli buğday normuna dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek doğal düşmanların zarar görmemesi için telef olmuş farelerin toplanarak imha edilmesi konusunda da uyarıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.