Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Regaib Kandili coşkuyla kutlandı

NEVŞEHİR 07.03.2019 - 23:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Regaib Kandili coşkuyla kutlandı

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili dualarla idrak edildi.
  İl Müftülüğü tarafından Merkez Alibey Camii’nde gerçekleştirilen Özel Kandil Programına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, genç, yaşlı, bayan, erkek çok sayıda vatandaş katıldı.   Akşam namazını müteakiben başlayan programda; Nevşehir Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.   Akabinde; İl Müftüsü Yakup Öztürk, Regaib Kandili ve Önemi konusunda sohbet ederek, yatsı namazı sonrası da okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasını da yaptı.   Nevşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği program sonrası camide bulunan cemaatle tebrikleşen Vali Aktaş; “Tüm İslam âlemin Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.   Daha sonra Müftü Yardımcısı Nazım Haksever Tesbih Namazı kıldırdı.   Cami çıkışında ise cemaate, kek ve lokum ikram edildi.
Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili dualarla idrak edildi.

 

İl Müftülüğü tarafından Merkez Alibey Camii’nde gerçekleştirilen Özel Kandil Programına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, genç, yaşlı, bayan, erkek çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Akşam namazını müteakiben başlayan programda; Nevşehir Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

 

Akabinde; İl Müftüsü Yakup Öztürk, Regaib Kandili ve Önemi konusunda sohbet ederek, yatsı namazı sonrası da okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasını da yaptı.

 

Nevşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği program sonrası camide bulunan cemaatle tebrikleşen Vali Aktaş; “Tüm İslam âlemin Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

 

Daha sonra Müftü Yardımcısı Nazım Haksever Tesbih Namazı kıldırdı.

 

Cami çıkışında ise cemaate, kek ve lokum ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.