Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de LGS sınavına 4 bin 363 öğrenci girecek

EĞİTİM 02.06.2023 - 12:57, Güncelleme: 02.06.2023 - 13:01
 

Nevşehir’de LGS sınavına 4 bin 363 öğrenci girecek

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Nevşehir il genelinde 4 Haziran Pazar günü 4 bin 363 öğrenci sınava girecek.
  Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Nevşehir il genelinde 4 Haziran Pazar günü 4 bin 363 öğrenci sınava girecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak. Pazar günü yapılacak olan Lisere Giriş Sistemi sınavına il merkezinde 2 bin 525 öğrenci katılacakken il genelinde ise 4 bin 363 öğrenci sınava girecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 oturum halinde gerçekleşecek. Öğrencilere birinci oturumda; Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru yöneltilecek. Öğrencilere 75 dakika süre verilecek.  Öğrenciler ikinci oturumda ise matematik ve fen sorularını cevaplayacak. Öğrencilerin 40 soruyu çözmeleri için 80 dakikaları olacak. LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sonuçlar açıklandıktan sonra tercih yerleştirme kılavuzunu ve sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanını yayımlayacak.  
Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Nevşehir il genelinde 4 Haziran Pazar günü 4 bin 363 öğrenci sınava girecek.

 

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Nevşehir il genelinde 4 Haziran Pazar günü 4 bin 363 öğrenci sınava girecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran Pazar günü 2 oturum halinde yapılacak. Pazar günü yapılacak olan Lisere Giriş Sistemi sınavına il merkezinde 2 bin 525 öğrenci katılacakken il genelinde ise 4 bin 363 öğrenci sınava girecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 oturum halinde gerçekleşecek. Öğrencilere birinci oturumda; Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru yöneltilecek. Öğrencilere 75 dakika süre verilecek. 

Öğrenciler ikinci oturumda ise matematik ve fen sorularını cevaplayacak. Öğrencilerin 40 soruyu çözmeleri için 80 dakikaları olacak.

LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sonuçlar açıklandıktan sonra tercih yerleştirme kılavuzunu ve sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanını yayımlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.