Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı mazbatasını aldı

SİYASET 03.04.2024 - 11:11, Güncelleme: 03.04.2024 - 11:11
 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı mazbatasını aldı

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yüzde 52,03 oy alarak Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı bugün düzenlenen törenle mazbatasını alarak göreve başladı.
  31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Rasim Arı bugün düzenlenen törenle mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı mazbata töreni öncesinde yaptığı konuşmada İYİ Parti rozetini çıkartarak ben artık Nevşehir’in her bir ferdinin Belediye Başkanıyım, artık laf değil icraat zamanı dedi. Arı konuşmasında, “31 Mart akşamına kadar İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkanı adayı idim. Ve biraz sonra kıymetli hakimimizin mazbatamızı vermesiyle birlikte Nevşehir’in Belediye Başkanıyız. Yani hiçbir siyasi partinin değil Nevşehir’in her bir ferdinin belediye başkanıyız. Dolayısıyla asil biz değiliz asil millettir. Patron millettir. Bu seçimi ben kazanmadım. Bu seçimi Nevşehirli kazandı. Nevşehir’in demokrasisi kazandı. Nevşehir demokrasisi Türkiye’ye bir örnek tavır sergiledi. O yüzden her bir hemşerimi teşekkürümü iletiyorum. Bundan sonraki düsturumuz şudur. Şeyh Ebdali’nin Osman Bey’e verdiği nasihatlar düsturumuz olacaktır.  Belediyemizi teslim adlığımızda o düsturu yazılı, sözlü olarak tamamen ifade edeceğim. Artık seçim bitmiştir, defter kapanmıştır. Artık Nevşehir’in lafa değil icraata ihtiyacı olan dönem başlamıştır. Artık Nevşehir’in siyasi ayrımcılığa değil, birlikteliğe, kardeşliğe,  ortak akla ve herkesi bağrına basan bir tavra ihtiyaç var. Oy versin vermesin. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun artık geçmiştir. Oy vermiş olabilir oy vermemiş olabilir, muhalefet etmiş olabilir. Ama belediye her bir fert için devletin ödenek gönderdiği sadece x bir siyasi partiye mensuplarına hizmet etmek makamı değil bu şehrin her öz evladına hizmet etme vaktidir. Biz Nevşehir’de gönül ittifakı kurduk. Türkiye’de gerçekleştirilemeyen bir ittifakı Nevşehir’de kurduk. Nevşehir’de siyaset ayrımcılığı, parti ayrımcılığı yok. Benim için siyasi parti meseleleri kapanmış rakip olduğumuz adaylarla her şey kapanmıştır. Seçim döneminde bazen kırgınlıklar, kızgınlıklar, söylemler, şunlar bunlar olmuştur. Onların hepsi artık geride kalmıştır. Bu dakikadan itibaren artık biz Nevşehir’in güvenine layık olabilmek için Nevşehirlinin mesajını net bir şekilde alarak Nevşehir’de bütün siyasi partiler tek bir isim üzerinde ittifak etti. Her birinizde bunu sonuçlardan gördünüz. Artık Nevşehirli sağına soluna baktığı zaman kendi kardeşini bir evladını görecektir. Kendilerinin yüzünü tebessüm ettirecek bir belediye başkanı değil bir hizmetkar göreceklerini söyleyebilirim. Dünkü Rasim aynı Rasim. Tek fark Nevşehirlinin tamamı ittifak halinde. Biz de o sevgiye, güvene layık olmak zorundayız. Bu seçim süreci içerisinde adliyemiz, seçim kurulumuz büyük gayret gösterdi. Her birine çok teşekkür ederim” diye konuştu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuşmasının ardından Seçim Kurulu Başkanından mazbatasını eşi Melek Arı ve İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan ile birlikte alarak görevine başlamış oldu.    
31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yüzde 52,03 oy alarak Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı bugün düzenlenen törenle mazbatasını alarak göreve başladı.

 

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Rasim Arı bugün düzenlenen törenle mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı mazbata töreni öncesinde yaptığı konuşmada İYİ Parti rozetini çıkartarak ben artık Nevşehir’in her bir ferdinin Belediye Başkanıyım, artık laf değil icraat zamanı dedi. Arı konuşmasında, “31 Mart akşamına kadar İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkanı adayı idim. Ve biraz sonra kıymetli hakimimizin mazbatamızı vermesiyle birlikte Nevşehir’in Belediye Başkanıyız. Yani hiçbir siyasi partinin değil Nevşehir’in her bir ferdinin belediye başkanıyız. Dolayısıyla asil biz değiliz asil millettir. Patron millettir. Bu seçimi ben kazanmadım. Bu seçimi Nevşehirli kazandı. Nevşehir’in demokrasisi kazandı. Nevşehir demokrasisi Türkiye’ye bir örnek tavır sergiledi. O yüzden her bir hemşerimi teşekkürümü iletiyorum. Bundan sonraki düsturumuz şudur. Şeyh Ebdali’nin Osman Bey’e verdiği nasihatlar düsturumuz olacaktır.  Belediyemizi teslim adlığımızda o düsturu yazılı, sözlü olarak tamamen ifade edeceğim. Artık seçim bitmiştir, defter kapanmıştır. Artık Nevşehir’in lafa değil icraata ihtiyacı olan dönem başlamıştır. Artık Nevşehir’in siyasi ayrımcılığa değil, birlikteliğe, kardeşliğe,  ortak akla ve herkesi bağrına basan bir tavra ihtiyaç var. Oy versin vermesin. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun artık geçmiştir. Oy vermiş olabilir oy vermemiş olabilir, muhalefet etmiş olabilir. Ama belediye her bir fert için devletin ödenek gönderdiği sadece x bir siyasi partiye mensuplarına hizmet etmek makamı değil bu şehrin her öz evladına hizmet etme vaktidir. Biz Nevşehir’de gönül ittifakı kurduk. Türkiye’de gerçekleştirilemeyen bir ittifakı Nevşehir’de kurduk. Nevşehir’de siyaset ayrımcılığı, parti ayrımcılığı yok. Benim için siyasi parti meseleleri kapanmış rakip olduğumuz adaylarla her şey kapanmıştır. Seçim döneminde bazen kırgınlıklar, kızgınlıklar, söylemler, şunlar bunlar olmuştur. Onların hepsi artık geride kalmıştır. Bu dakikadan itibaren artık biz Nevşehir’in güvenine layık olabilmek için Nevşehirlinin mesajını net bir şekilde alarak Nevşehir’de bütün siyasi partiler tek bir isim üzerinde ittifak etti. Her birinizde bunu sonuçlardan gördünüz. Artık Nevşehirli sağına soluna baktığı zaman kendi kardeşini bir evladını görecektir. Kendilerinin yüzünü tebessüm ettirecek bir belediye başkanı değil bir hizmetkar göreceklerini söyleyebilirim. Dünkü Rasim aynı Rasim. Tek fark Nevşehirlinin tamamı ittifak halinde. Biz de o sevgiye, güvene layık olmak zorundayız. Bu seçim süreci içerisinde adliyemiz, seçim kurulumuz büyük gayret gösterdi. Her birine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuşmasının ardından Seçim Kurulu Başkanından mazbatasını eşi Melek Arı ve İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan ile birlikte alarak görevine başlamış oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.