Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tarihi Bebeklerle Yaşatıyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2014 - 14:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Tarihi Bebeklerle Yaşatıyor

Türk kültüründe derin izler bırakan kişi ve meslekleri folklorik bebekler yardımıyla günümüze taşıyan Sanatçı Sibel Radiye Gül, hizmete kazandırdığı Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'nde birbirinden ilginç eserlerini sergiliyor. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde, 1924 yılındaki gerçekleşen mübadele ile Yunanistan'a göç eden bir aileye ait eski bir Rum Evi'ni satın alarak Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'ne dönüşten el yapımı kostümlü Bebek sanatçısı Sibel Radiye Gül,Türk tarihinin izlerini yansıtan folklorik bebekleri ile de bölgenin kültürel tanıtımına farklılık kazandırıyor. Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerini kendine özgü kostümleri ile folklorik bebeğe dönüştüren sanatçı Sibel Radiye Gül'ün kurduğu müzede, ziyaretçiler bir yandan Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Mevlana,Karacaoğlan, Köroğlu, Dede Korkut, Aşık Veysel, Hacı Bektaş Veli, cihan pehlivanı Koca Yusuf gibi tarihe mal olmuş isimlerin dekorlu kompozisyonlarıyla geçmişe yolculuk yapıyor, bir yandan da Osmanlı esnafı, saraylı kadınlar, İstanbul tulumbacıları, macuncu, oyuncakçı, yorgancı, bezirgan, şerbetçi gibi sokak satıcıları arasında dolaşıyor. Türk kültüründe akla gelebilen her figürün bir Bebek ile temsil edildiği Kapadokya Tarih ve Sanat Müzesi, Kapadokya bölgesindeki iki özel müzeden birisi olarak biliniyor. Müzede 3 bine yakın folklorik Bebek sergileniyor.
Türk kültüründe derin izler bırakan kişi ve meslekleri folklorik bebekler yardımıyla günümüze taşıyan Sanatçı Sibel Radiye Gül, hizmete kazandırdığı Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'nde birbirinden ilginç eserlerini sergiliyor.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde, 1924 yılındaki gerçekleşen mübadele ile Yunanistan'a göç eden bir aileye ait eski bir Rum Evi'ni satın alarak Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'ne dönüşten el yapımı kostümlü Bebek sanatçısı Sibel Radiye Gül,Türk tarihinin izlerini yansıtan folklorik bebekleri ile de bölgenin kültürel tanıtımına farklılık kazandırıyor.
Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerini kendine özgü kostümleri ile folklorik bebeğe dönüştüren sanatçı Sibel Radiye Gül'ün kurduğu müzede, ziyaretçiler bir yandan Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Mevlana,Karacaoğlan, Köroğlu, Dede Korkut, Aşık VeyselHacı Bektaş Veli, cihan pehlivanı Koca Yusuf gibi tarihe mal olmuş isimlerin dekorlu kompozisyonlarıyla geçmişe yolculuk yapıyor, bir yandan da Osmanlı esnafı, saraylı kadınlar, İstanbul tulumbacıları, macuncu, oyuncakçı, yorgancı, bezirgan, şerbetçi gibi sokak satıcıları arasında dolaşıyor.
Türk kültüründe akla gelebilen her figürün bir Bebek ile temsil edildiği Kapadokya Tarih ve Sanat Müzesi, Kapadokya bölgesindeki iki özel müzeden birisi olarak biliniyor.
Müzede 3 bine yakın folklorik Bebek sergileniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.