Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yurtbilir, “Nevşehir Barosu kadın haklarını savunmaya devam edecektir”

GÜNCEL 25.11.2023 - 10:21, Güncelleme: 25.11.2023 - 10:21
 

Yurtbilir, “Nevşehir Barosu kadın haklarını savunmaya devam edecektir”

Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için verdiği mücadelenin somutlaşmış halidir dedi.
  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz bir açıklama yayımladı. Yurtbilir açıklamasında, Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir dedi. Yurtbilir, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için öncelikle kadın ve erkek arasındaki tarihsel eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kadına yönelik şiddetin temel nedeni, kadının daha aşağı bir cinsiyet olduğu inancı ve eşitsizliktir. Kastettiğimiz eşitlik, fiziksel anlamda aynı olmak değildir. Haklar ve bu haklara ulaşabilmek açısından eşit olmak, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramamaktır. Fırsatlara, kaynaklara, hizmetlere ulaşmada eşit imkanlara sahip olmaktır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın, uygulayıcıların her biri tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın devlet eliyle denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması önem arz etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi de olan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için verdiği mücadelenin somutlaşmış halidir dedi.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz bir açıklama yayımladı. Yurtbilir açıklamasında, Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir dedi.

Yurtbilir, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için öncelikle kadın ve erkek arasındaki tarihsel eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kadına yönelik şiddetin temel nedeni, kadının daha aşağı bir cinsiyet olduğu inancı ve eşitsizliktir. Kastettiğimiz eşitlik, fiziksel anlamda aynı olmak değildir. Haklar ve bu haklara ulaşabilmek açısından eşit olmak, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramamaktır. Fırsatlara, kaynaklara, hizmetlere ulaşmada eşit imkanlara sahip olmaktır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın, uygulayıcıların her biri tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın devlet eliyle denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması önem arz etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi de olan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.