Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğday hasadı başladı

İLÇELER 06.07.2023 - 17:33, Güncelleme: 06.07.2023 - 17:33
 

Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğday hasadı başladı

Ürgüp ilçesine bağlı Aksalur Mahallesi, Başdere yavaş mevkiinde, Sarıyazı bölgesinde ve çeşitli bölgelerde hasat başladı.
  Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,  “Bu yıl çiftçimiz sürekli fiyatı artan yem, tohum, gübre ve mazota rağmen zor şartlarda üretimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Allah tarafından çok güzel yağışlarımız oldu verime artı etki etti, inşallah her yıl bereketli bir sezon geçiririz. Bir diğer konu ise fiyatların açıklanan hububat fiyatlarının altına asla düşülmemelidir. Üreticilerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda açıklanan rakamların altında fiyatlar teklif edildiği iddia edildi. Üretici olmazsa kimse para kazanamaz üreticilerimizi lütfen koruyalım. İlgili birimlere konuları aktardık inşallah faydalı olur.  Arazide hasadı yapılacak olan arpa, buğday tarlaları yanında, yakınında sigara içmeyelim, ateş yakmayalım, izmarit atmayalım. Bir yıllık emeklerimizi beş dakika da yok etmeyelim. Çiftçimizin bir yıl gözüne baktığı ürünlerini yangınla heba etmeyelim yazıktır günahtır. Bu yılın bereketli, bol kazançlı, kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyoruz’ dedi. Başdere Köyü muhtarı Bünyamin Uluçay, Aksalur mahallesi çiftçisi Ferhat Bozdemir ve Akköy çiftçilerinden Bekir Çalışkan fiyatların düşük olmamasını, verimliliğin bu yılki yağışların etkisi ile maşallah çok güzel olduğunu, üretmekten dolayı mutlu olduklarını, Ülkemiz içinde üretimin artmasının ekonomide güçlenmemize sebep olacağını belirterek bütün üreticilere bereketli bir hasat yılı dilediler.  
Ürgüp ilçesine bağlı Aksalur Mahallesi, Başdere yavaş mevkiinde, Sarıyazı bölgesinde ve çeşitli bölgelerde hasat başladı.

 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,  “Bu yıl çiftçimiz sürekli fiyatı artan yem, tohum, gübre ve mazota rağmen zor şartlarda üretimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Allah tarafından çok güzel yağışlarımız oldu verime artı etki etti, inşallah her yıl bereketli bir sezon geçiririz. Bir diğer konu ise fiyatların açıklanan hububat fiyatlarının altına asla düşülmemelidir. Üreticilerimizden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda açıklanan rakamların altında fiyatlar teklif edildiği iddia edildi. Üretici olmazsa kimse para kazanamaz üreticilerimizi lütfen koruyalım. İlgili birimlere konuları aktardık inşallah faydalı olur.  Arazide hasadı yapılacak olan arpa, buğday tarlaları yanında, yakınında sigara içmeyelim, ateş yakmayalım, izmarit atmayalım. Bir yıllık emeklerimizi beş dakika da yok etmeyelim. Çiftçimizin bir yıl gözüne baktığı ürünlerini yangınla heba etmeyelim yazıktır günahtır. Bu yılın bereketli, bol kazançlı, kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyoruz’ dedi.

Başdere Köyü muhtarı Bünyamin Uluçay, Aksalur mahallesi çiftçisi Ferhat Bozdemir ve Akköy çiftçilerinden Bekir Çalışkan fiyatların düşük olmamasını, verimliliğin bu yılki yağışların etkisi ile maşallah çok güzel olduğunu, üretmekten dolayı mutlu olduklarını, Ülkemiz içinde üretimin artmasının ekonomide güçlenmemize sebep olacağını belirterek bütün üreticilere bereketli bir hasat yılı dilediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.