MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi binasının temeli atıldı

EĞİTİM 26.05.2023 - 13:36, Güncelleme: 26.05.2023 - 13:36
 

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi binasının temeli atıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin yeni binası için temel atma töreni düzenlendi.
  Üniversite yerleşkesindeki inşaat sahasında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, "Anadolu'nun irfanının temsilcilerinden olan Hacı Bektaş Veli'nin ismini taşıyan üniversitemize yeni bir binanın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2007 yılında turizm fakültesi ile başlayan hikaye bugün 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir tesise dönüşmüş durumda. Nevşehir, bir turizm kenti olmasının yanında bir üniversite kenti olduğunu da ispatlamış durumda." diye konuştu. Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da konuşmasında, “Her alanda gelişen ve büyüyen bir Türkiye var ve bu ülkenin en nadide şehirlilerinden biri olan ve Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’imiz de bu gelişimi yakalamaya çalışıyor. Bizler büyüyen gelişen Türkiye’de ve Nevşehir’de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Diş Hekimliği Fakültemizin ve hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını istiyorum.” dedi. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin 20 ayda tamamlanmasının planlandığını, 200 milyon liraya mal olacak binanın üniversiteye ve kente değer katacağını söyledi. Üniversiteye destek sunan hayırseverlere teşekkür eden Aktekin, "NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi toplamda 14 bin metrekare alanda hizmet sunacak. Fakültenin yanı sıra 89 diş ünitesi, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanları yer alacak." ifadelerini kullandı. AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan’ın konuşmalarının ardından katılımcılar butonlara bastı.    
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin yeni binası için temel atma töreni düzenlendi.

 

Üniversite yerleşkesindeki inşaat sahasında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, "Anadolu'nun irfanının temsilcilerinden olan Hacı Bektaş Veli'nin ismini taşıyan üniversitemize yeni bir binanın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2007 yılında turizm fakültesi ile başlayan hikaye bugün 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir tesise dönüşmüş durumda. Nevşehir, bir turizm kenti olmasının yanında bir üniversite kenti olduğunu da ispatlamış durumda." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da konuşmasında, “Her alanda gelişen ve büyüyen bir Türkiye var ve bu ülkenin en nadide şehirlilerinden biri olan ve Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’imiz de bu gelişimi yakalamaya çalışıyor. Bizler büyüyen gelişen Türkiye’de ve Nevşehir’de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Diş Hekimliği Fakültemizin ve hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını istiyorum.” dedi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin 20 ayda tamamlanmasının planlandığını, 200 milyon liraya mal olacak binanın üniversiteye ve kente değer katacağını söyledi.

Üniversiteye destek sunan hayırseverlere teşekkür eden Aktekin, " NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi toplamda 14 bin metrekare alanda hizmet sunacak. Fakültenin yanı sıra 89 diş ünitesi, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanları yer alacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan’ın konuşmalarının ardından katılımcılar butonlara bastı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.