Sitenin sağında bir giydirme reklam

Vali Becel, 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı yayımladı

GÜNCEL 17.03.2023 - 22:54, Güncelleme: 17.03.2023 - 22:54
 

Vali Becel, 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı yayımladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 18 Mart Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 18 Mart Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Çanakkale Zaferi, tarihimizde silinmez izler bırakarak, aziz milletimizin kaderini derinden etkileyen, dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir zaferdir dedi. Vali Becel mesajında, “Bugün, 108 yıl önce üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapması, bayrağımızın göklerde sonsuza kadar dalgalanması, ezanımızın semalarda ilelebet yankılanması için şehadet şerbetini içen şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyor, bu şanlı zaferin 108. yıl yıldönümünü milletçe yâd etmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.  Tarihte eşine az rastlanan, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu Şanlı Zafer; Cumhuriyet’imizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için millet olma bilinciyle mücadele ettiği “Çanakkale Geçilmez” diyerek canlarını ortaya koymaktan çekinmediği önemli ve anlamlı bir gündür.  Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını, Aziz Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bugün bizlere düşen görev ise, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, gücün ve güçlü olmanın birlik ve beraberlikten geçtiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bu manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bize yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan tüm Türk Büyüklerini, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Onların destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakârlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 18 Mart Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel 18 Mart Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, Çanakkale Zaferi, tarihimizde silinmez izler bırakarak, aziz milletimizin kaderini derinden etkileyen, dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir zaferdir dedi.

Vali Becel mesajında, “Bugün, 108 yıl önce üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapması, bayrağımızın göklerde sonsuza kadar dalgalanması, ezanımızın semalarda ilelebet yankılanması için şehadet şerbetini içen şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyor, bu şanlı zaferin 108. yıl yıldönümünü milletçe yâd etmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.  Tarihte eşine az rastlanan, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu Şanlı Zafer; Cumhuriyet’imizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için millet olma bilinciyle mücadele ettiği “Çanakkale Geçilmez” diyerek canlarını ortaya koymaktan çekinmediği önemli ve anlamlı bir gündür.  Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını, Aziz Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bugün bizlere düşen görev ise, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, gücün ve güçlü olmanın birlik ve beraberlikten geçtiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bu manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bize yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan tüm Türk Büyüklerini, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Onların destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakârlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.