Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için süreç başladı

GÜNCEL 10.03.2023 - 23:23, Güncelleme: 10.03.2023 - 23:23
 

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için süreç başladı

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler yapılacağı açıklanmasının ardından Yüksel Seçim Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımladı.
  14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında görevlilerin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerektiği açıklandı. 1- Milletvekili adayı olmak isteyen; a) Hakimler ve savcılar, b) Yüksek yargı organları mensupları, c) Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, ç) Yükseköğretim Kurulu üyeleri, d) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, e) Kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, f) Belediye başkanları, g) Subaylar ile astsubaylar, ğ) Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, h) Belediye meclisi üyeleri, I) İl genel meclisi üyeleri, i) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18’inci maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği yayımlandı.
14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler yapılacağı açıklanmasının ardından Yüksel Seçim Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımladı.

 

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında görevlilerin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerektiği açıklandı.

1-  Milletvekili adayı olmak isteyen;

a) Hakimler ve savcılar,
b) Yüksek yargı organları mensupları,
c) Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,
ç) Yükseköğretim Kurulu üyeleri,
d) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,
e) Kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,
f) Belediye başkanları,
g) Subaylar ile astsubaylar,
ğ) Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,
h) Belediye meclisi üyeleri,
I) İl genel meclisi üyeleri,
i) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18’inci maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği yayımlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.