Sitenin sağında bir giydirme reklam

1-7 Mart Deprem haftası olduğunu biliyor musunuz?

TÜRKİYE GÜNDEMİ 02.03.2023 - 16:25, Güncelleme: 02.03.2023 - 16:25
 

1-7 Mart Deprem haftası olduğunu biliyor musunuz?

Türkiye’de her yıl 1-7 Mart Deprem haftası olmasının ardından bugünlerde vatandaşlar deprem risk haritalarını araştırıyor.
  6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depremler sonrasında vatandaşlar deprem haritalarını incelemeye başladı. Türkiye’de de her yıl 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle yapılan tatbikatların ardından bu yıl ise vatandaşlar Türkiye’de en az riskli illeri sorgulamaya başladı. Nevşehir deprem risk haritası sorgulanıyor. 10 ilde yoğun olarak hissedilen depremin ardından il il fay hattı ve deprem risk haritası gündeme geldi.   “Nevşehir’de fay hattı var mı?” Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor. Türkiye’de bulunan aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlikesi Haritası’nda bulunmaktadır. Nevşehir, paylaşılan haritaya göre üçüncü derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Ancak Nevşehir deprem olması beklenen en az iller arasında yer almaktadır.   Üçüncü derece riskli bölgeler: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir. Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.  
Türkiye’de her yıl 1-7 Mart Deprem haftası olmasının ardından bugünlerde vatandaşlar deprem risk haritalarını araştırıyor.

 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depremler sonrasında vatandaşlar deprem haritalarını incelemeye başladı. Türkiye’de de her yıl 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle yapılan tatbikatların ardından bu yıl ise vatandaşlar Türkiye’de en az riskli illeri sorgulamaya başladı.

Nevşehir deprem risk haritası sorgulanıyor. 10 ilde yoğun olarak hissedilen depremin ardından il il fay hattı ve deprem risk haritası gündeme geldi.

 

“Nevşehir’de fay hattı var mı?”

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı bulunuyor. Türkiye’de bulunan aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Tehlikesi Haritası’nda bulunmaktadır. Nevşehir, paylaşılan haritaya göre üçüncü derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Ancak Nevşehir deprem olması beklenen en az iller arasında yer almaktadır.

 

Üçüncü derece riskli bölgeler: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.



Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.