Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur, nasıl ibadet edilir?

GÜNCEL 25.01.2023 - 21:52, Güncelleme: 25.01.2023 - 21:52
 

Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur, nasıl ibadet edilir?

Bu mübarek güne bu yıl da kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar tarafından ibadetler ile geçirilecek bu yılın ilk kandilinde akrabaların ve sevdiklerin hatırını sormak büyük önem taşıyor.
  Camilerin dolup taşacağı, ellerin semaya yükseleceği bu önemli gün yine dualarla geçirilecek. Bu sabah saatlerinden itibaren ise ‘Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler’ araştırılmaya başladı. Regaip Kandili duası ve okunacak dualar, yapılması tavsiye edilen ibadetleri bir arada derledik. Peki, Regaip Kandili’nde ve üç aylarda hangi dualar okunur ve nasıl ibadet edilir?   Regaib Kandili nedir? Bu mübarek Regaib kandilinde ne oldu? İşte detaylar... Recebin ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua ret olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Kur'an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istiğfar etmeli. Mübarek gecelerde ve her zaman, ilim öğrenmek çok faziletlidir. İlmihal bilgileri en kıymetli ilimdir. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Perşembe günü oruç tutup cuma gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Perşembeyle birlikte, Cuma günü de oruç tutmak daha iyidir.    “Regaib Kandili’nde edilecek dua”   Bismillahirrahmanirrahim Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz. Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle ) Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi! Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalplerini yumuşatmak Murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalplerini yumuşat ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur! Ey kalpleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir! Ya Rabbi! Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver ve lütfedeceğin bu kabiliyetleri senin rızan yolunda kullanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi! Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lütfet lakin biz lütfedeceğin bu sıfatları tefahür vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi! Cümlemize vicdan genişliği lütfet Kalplerimize inşirah bahşet Bizleri kolektif şuura sahip kullarından kıl Ve bizleri muttakilere rehber eyle ya Rabbi! Ey yüceler yücesi olan Allah’ım Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver Bütün dünyaya da huzur ve barış nasip eyle. Kalplerimizi birbirine ısındır ve Bizleri birbirimize sevdir Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimizi Bizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak kıl ya Rabbi!   Regaib Kandili’nde ne yapmalı? Kur'an- Kerim okunmalı veya dinlenmeli, Peygamber Efendimize Salat-u Selamlar getirilmeli, Kaza ve nafile namazları kılınmalı, Tefekkürde bulunulmalı, Geçmişin muhasebesi yapılmalı
Bu mübarek güne bu yıl da kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar tarafından ibadetler ile geçirilecek bu yılın ilk kandilinde akrabaların ve sevdiklerin hatırını sormak büyük önem taşıyor.

 

Camilerin dolup taşacağı, ellerin semaya yükseleceği bu önemli gün yine dualarla geçirilecek. Bu sabah saatlerinden itibaren ise ‘Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler’ araştırılmaya başladı. Regaip Kandili duası ve okunacak dualar, yapılması tavsiye edilen ibadetleri bir arada derledik. Peki, Regaip Kandili’nde ve üç aylarda hangi dualar okunur ve nasıl ibadet edilir?

 

Regaib Kandili nedir?


Bu mübarek Regaib kandilinde ne oldu? İşte detaylar... Recebin ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua ret olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

Kur'an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istiğfar etmeli. Mübarek gecelerde ve her zaman, ilim öğrenmek çok faziletlidir. İlmihal bilgileri en kıymetli ilimdir. Perşembe günü oruç tutup gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Perşembe günü oruç tutup cuma gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Perşembeyle birlikte, Cuma günü de oruç tutmak daha iyidir.

 

 “Regaib Kandili’nde edilecek dua”

 

Bismillahirrahmanirrahim Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz. Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle )

Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,
Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız.
Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!
Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalplerini yumuşatmak
Murad ediyorsan,
bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalplerini yumuşat
ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

Ey kalpleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!
Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun
güzelliklere çevir! Ya Rabbi!

Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver
ve lütfedeceğin bu kabiliyetleri
senin rızan yolunda kullanmayı
bizlere nasip eyle ya Rabbi!

Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lütfet lakin biz lütfedeceğin bu sıfatları tefahür vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi!

Cümlemize vicdan genişliği lütfet
Kalplerimize inşirah bahşet
Bizleri kolektif şuura sahip kullarından kıl
Ve bizleri muttakilere rehber eyle ya Rabbi!

Ey yüceler yücesi olan Allah’ım
Biz ümmeti Muhammedin dağınıklığını gider
Bize ve ülkemize birlik ve dirlik ver
Bütün dünyaya da huzur ve barış nasip eyle.
Kalplerimizi birbirine ısındır ve
Bizleri birbirimize sevdir
Dünyanın dört bir tarafında hizmet eden kardeşlerimizi
Bizlerle beraber ihlas-ı etemme muvaffak kıl ya Rabbi!

 

Regaib Kandili’nde ne yapmalı?


Kur'an- Kerim okunmalı veya dinlenmeli,
Peygamber Efendimize Salat-u Selamlar getirilmeli,
Kaza ve nafile namazları kılınmalı,
Tefekkürde bulunulmalı,
Geçmişin muhasebesi yapılmalı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.