Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Savran, "Nevşehir tarihinde yapılanların en az üç katını 2 yılda yaptık"

GÜNCEL 12.01.2023 - 13:23, Güncelleme: 12.01.2023 - 13:23
 

Savran, "Nevşehir tarihinde yapılanların en az üç katını 2 yılda yaptık"

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, alt ve üst yapı çalışmalarında son iki yılda son derece önemli bir başarı elde ettiklerini belirtirken, son iki yılda Nevşehir tarihinde yapılan hizmetlerin 3 katını yapmayı başardıklarını da söyledi. Bazı hizmetlerde 5-6 katını yaptık.
  Gazeteci Ali Çamur'un programına konuk olan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu yıl içerisinde yapacakları iki önemli çalışmayı da gündeme taşıdı. Savran, "İki konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizim istatistiklerimizde yıllık 680 kadar su arızası yaşanıyordu. En çok su arızası yaşanan sokaklarımızı tespit ettik. Buralarda altyapı ve yol çalışmalarımızı da tamamladık. Şu an yıllık arıza sayısını 180'e kadar düşürmüş bulunmaktayız. Bazı mahallelerimizde bu yıl hiç su kesintisi yaşamadık. Bu durumu ev ziyaretlerimizde vatandaşlarımızda dile getirip teşekkür ediyorlar. Bizi mutlu ediyor bu durum. Amacımız hiç su kesintisinin yaşanmadığı bir şehir olmak. Bundan sonraki aşamada ana isale hattımızı yenilemek, su kuyularımızı ve depolarımızı yenileyeceğiz. Şubat ya da mart ayında su kuyularımızı ve depolarımızı monitörle izlemek için bir çalışma yapacağız. DSİ ile birlikte yapacağımız bu çalışma uzun vadeli bir borçlanma ile yapılacak. Tarım ve orman bakan yardımcımıza buradan teşekkür ediyorum. Bu işin hızlı bir şekilde ihale aşamasına getirilmesinde bizlere ciddi oranda katkı sağladı. Bu sistem bize ekonomik tasarruf imkanı sağlayacak. Su kesintilerinin azalmasını ve kayıp kaçak oranının düşürülmesini sağlayacak. Siyaseten görünmeyen bir yatırım gibi algılansa da şehrin geleceği için çok önemli bir yatırım. 400 Milyon liralık bir yatırım. İlk etapta 150 milyon liralık bölümünü çözeceğiz. Öte yandan 31 Ocak'ta ihalesini yapacağımız bir çalışmamızda daha olacak. 3.2 megawatlık güneş enerji santrali yapacağız. 3-4 kez ihale yapmamıza rağmen ihale gerçekleşmedi. O nedenle yap işlet devret ve hasılat paylaşımı sistemiyle yapacağız bu santrali.  Daha sonraki aşamada ikinci bir santral kurabilmemiz de söz konusu olacak. Bakanlığımız bu konuda yeni bir karar aldı ve belediyelere bu imkanı sağladı" diye konuştu.
NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, alt ve üst yapı çalışmalarında son iki yılda son derece önemli bir başarı elde ettiklerini belirtirken, son iki yılda Nevşehir tarihinde yapılan hizmetlerin 3 katını yapmayı başardıklarını da söyledi. Bazı hizmetlerde 5-6 katını yaptık.

 

Gazeteci Ali Çamur'un programına konuk olan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu yıl içerisinde yapacakları iki önemli çalışmayı da gündeme taşıdı.

Savran, "İki konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizim istatistiklerimizde yıllık 680 kadar su arızası yaşanıyordu. En çok su arızası yaşanan sokaklarımızı tespit ettik. Buralarda altyapı ve yol çalışmalarımızı da tamamladık. Şu an yıllık arıza sayısını 180'e kadar düşürmüş bulunmaktayız. Bazı mahallelerimizde bu yıl hiç su kesintisi yaşamadık. Bu durumu ev ziyaretlerimizde vatandaşlarımızda dile getirip teşekkür ediyorlar. Bizi mutlu ediyor bu durum. Amacımız hiç su kesintisinin yaşanmadığı bir şehir olmak. Bundan sonraki aşamada ana isale hattımızı yenilemek, su kuyularımızı ve depolarımızı yenileyeceğiz. Şubat ya da mart ayında su kuyularımızı ve depolarımızı monitörle izlemek için bir çalışma yapacağız. DSİ ile birlikte yapacağımız bu çalışma uzun vadeli bir borçlanma ile yapılacak. Tarım ve orman bakan yardımcımıza buradan teşekkür ediyorum. Bu işin hızlı bir şekilde ihale aşamasına getirilmesinde bizlere ciddi oranda katkı sağladı. Bu sistem bize ekonomik tasarruf imkanı sağlayacak. Su kesintilerinin azalmasını ve kayıp kaçak oranının düşürülmesini sağlayacak. Siyaseten görünmeyen bir yatırım gibi algılansa da şehrin geleceği için çok önemli bir yatırım. 400 Milyon liralık bir yatırım. İlk etapta 150 milyon liralık bölümünü çözeceğiz. Öte yandan 31 Ocak'ta ihalesini yapacağımız bir çalışmamızda daha olacak. 3.2 megawatlık güneş enerji santrali yapacağız. 3-4 kez ihale yapmamıza rağmen ihale gerçekleşmedi. O nedenle yap işlet devret ve hasılat paylaşımı sistemiyle yapacağız bu santrali.  Daha sonraki aşamada ikinci bir santral kurabilmemiz de söz konusu olacak. Bakanlığımız bu konuda yeni bir karar aldı ve belediyelere bu imkanı sağladı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.