Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp HEM'de arıcılık kursu açılacak

İLÇELER 11.01.2023 - 15:03, Güncelleme: 11.01.2023 - 15:03
 

Ürgüp HEM'de arıcılık kursu açılacak

Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde arıcılık kursu açılacağı bildirildi.
Programa Giriş Koşulları  1. Okuryazar olmak,  2. 14 yaşını tamamlamış olmak  3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.  Programın Amaçları  Arıcılık kurs programını bitiren bireyin,  1. Arıcılık için gerekli olan hazırlıkları yapması,  2. Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemlerini yapması amaçlanmaktadır.  Programın Uygulanmasıyla İlgili Açıklamalar  1. Arıcılık yoğun ilgi gören tarımsal bir uğraştır. İnsanların ticari ya da hobi amacıyla yaptığı arıcılık aynı zamanda doğanın sürekliliğini sağlama açısından da önemlidir. Bu kurs programı ile bireylerin bilinçli bir şekilde arı yetiştiriciliği yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Programı bitiren bireyler, küçük/büyük ölçekli arı çiftliklerinde çalışabilirler. Kendileri üretim ve yetiştiricilik yapabilirler.  2. Konuların öğretiminde ağırlıklı olarak mesleki yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır. Anlatım, soru-cevap, grup çalışması, tartışma, araştırma, uygulama yapma vb. yöntem ve teknikleri uygulanabilir.  3. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.    4. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.  5. Arıcılık kurs programının amaçları, içeriği ve kazanımları yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Kurallara Uyma Sabır Sorumluluk Yardımlaşma Hoşgörü Duyarlılık  6. Program yaygın eğitim kurumlarında veya kurumlarca uygun görülen diğer yerlerde uygulanır.  7. Program uygulanırken kaynak ders kitaplarının bulunmaması durumunda öğretmen/öğretici tarafından hazırlanan ders notlarından yararlanılabilir.  8. Program bitiminde sözlü, yazılı, uygulama yöntemlerinden bir veya birkaçı ile kazanımları değerlendirmeye yönelik sınavlar yapılır.  9. Kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara mevzuata uygun belgelendirme yapılır.  
Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde arıcılık kursu açılacağı bildirildi.

Programa Giriş Koşulları 

1. Okuryazar olmak, 

2. 14 yaşını tamamlamış olmak 

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak. 

Programın Amaçları 

Arıcılık kurs programını bitiren bireyin, 

1. Arıcılık için gerekli olan hazırlıkları yapması, 

2. Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemlerini yapması amaçlanmaktadır. 

Programın Uygulanmasıyla İlgili Açıklamalar 

1. Arıcılık yoğun ilgi gören tarımsal bir uğraştır. İnsanların ticari ya da hobi amacıyla yaptığı arıcılık aynı zamanda doğanın sürekliliğini sağlama açısından da önemlidir. Bu kurs programı ile bireylerin bilinçli bir şekilde arı yetiştiriciliği yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Programı bitiren bireyler, küçük/büyük ölçekli arı çiftliklerinde çalışabilirler. Kendileri üretim ve yetiştiricilik yapabilirler. 

2. Konuların öğretiminde ağırlıklı olarak mesleki yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır. Anlatım, soru-cevap, grup çalışması, tartışma, araştırma, uygulama yapma vb. yöntem ve teknikleri uygulanabilir. 

3. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.   

4. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır. 

5. Arıcılık kurs programının amaçları, içeriği ve kazanımları yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Kurallara Uyma Sabır Sorumluluk Yardımlaşma Hoşgörü Duyarlılık 

6. Program yaygın eğitim kurumlarında veya kurumlarca uygun görülen diğer yerlerde uygulanır. 

7. Program uygulanırken kaynak ders kitaplarının bulunmaması durumunda öğretmen/öğretici tarafından hazırlanan ders notlarından yararlanılabilir. 

8. Program bitiminde sözlü, yazılı, uygulama yöntemlerinden bir veya birkaçı ile kazanımları değerlendirmeye yönelik sınavlar yapılır. 

9. Kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara mevzuata uygun belgelendirme yapılır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.