Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türk Eğitim Sen, Öğretmenlik meslek kanunu çalışmalarına devam ediyor

EĞİTİM 09.01.2023 - 13:02, Güncelleme: 09.01.2023 - 13:02
 

Türk Eğitim Sen, Öğretmenlik meslek kanunu çalışmalarına devam ediyor

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi Öğretmenlik Meslek Kanununda olması gereken hususlarla ilgili sendika binasında gün boyunca istişare gerçekleştirdi.
  Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak Nevşehir şubesine görev olarak verilen Mobbing ve Öğretmene Şiddet maddesiyle ilgili çalışmalarını yaptı. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Hafta boyunca fikirlerini bizlerle paylaşan, e-posta, Whatsapp ve kısa mesaj oluyla düşüncelerini bizlerle paylaşan sendikamıza gelerek görüşlerini aktaran kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. 20-23 Ocak tarihlerinde Türk Eğitim Sen Genel merkezi tarafından Ankara'da gerçekleştirilecek ÖMK çalıştayında şube başkan yardımcımız özel eğitim öğretmeni Yakup Çorak Nevşehir'i temsilen görüşlerimizi çalıştayda aktaracaktır. Dedi. Başkan Urgenç; 30 yıllık sendikal mücadelemizde Öğretmenlik Meslek kanununun çıkması için çaba sarf ettik. ÖMK Ziya Selçuk’un bakanlığı döneminde de 2023 eğitim programına alındı. Son dört yıllık süreçte de kulaklarının üstüne yatan sendika ve siyasetçilere inat sürekli ÖMK’yı gündemde tuttuk. Kimsenin gündeminde değilken 2021 Aralık ayında Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan’ın önderliğinde tüm il ve ilçelerde ve bakanlık önünde ÖMK’dan beklentilerimizi dile getiren eylemler yaptık. 2022 Şubat ayında ÖMK’nın içeriğini yetersiz bulup “”Dağ Fare Doğurdu” açıklamalarıyla eylemlerimize devam ettik. Başta yazılı sınavın iptali olmak üzere 6 başlıkta mahkemeye başvurduk. Biz tüm mücadelemizde ÖMK’nın iptalini istemedik. ÖMK’nın öğretmenler lehine düzenlenmesini talep ettik. ÖMK’nın öğretmenliğin itibarını artıracak şekilde düzenlenmesini talep ettik. Bazıları gibi ÖMK iptal edilsin deyip, üyelerinin sınavı protesto etmesini sağlayıp, kendileri önce sınava girip uzman sonra başöğretmen olma yoluna giderek gayrı ahlakı, etik dışı sendikacılığın yanında olmadık. Bir tarafta mücadelemizi verirken diğer tarafta tüm öğretmenlerin Uzman olmasının A,B,C planlarını uygulamaya koyduk. Netice itibariyle 19 kasımda yapılan bize göre öğretmenlik bursluluk sınavında öğretmenlerin %99 başarılı olunca 2 ay boyunca alanda olmadık iftirayı atanlar sustular. Ancak Türk Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili mücadelesini bırakmadı. Tüm illerimizde Aralık ve Ocak ayında İl çalıştayları düzenleyerek Öğretmenlerin beklentilerini raporlaştırdılar. Hazırlanan raporları da 20-23 Ocak 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan “Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden Nasıl Olmalı?” büyük çalıştayında masaya yatırılacak ve muhataplarına iletilerek Öğretmenlik Mesleğinin itibarını artıracak bir hüviyete kavuşturulması sağlanacaktır. İfadelerini kullandı.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi Öğretmenlik Meslek Kanununda olması gereken hususlarla ilgili sendika binasında gün boyunca istişare gerçekleştirdi.

 

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak Nevşehir şubesine görev olarak verilen Mobbing ve Öğretmene Şiddet maddesiyle ilgili çalışmalarını yaptı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Hafta boyunca fikirlerini bizlerle paylaşan, e-posta, Whatsapp ve kısa mesaj oluyla düşüncelerini bizlerle paylaşan sendikamıza gelerek görüşlerini aktaran kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. 20-23 Ocak tarihlerinde Türk Eğitim Sen Genel merkezi tarafından Ankara'da gerçekleştirilecek ÖMK çalıştayında şube başkan yardımcımız özel eğitim öğretmeni Yakup Çorak Nevşehir'i temsilen görüşlerimizi çalıştayda aktaracaktır. Dedi.

Başkan Urgenç; 30 yıllık sendikal mücadelemizde Öğretmenlik Meslek kanununun çıkması için çaba sarf ettik. ÖMK Ziya Selçuk’un bakanlığı döneminde de 2023 eğitim programına alındı. Son dört yıllık süreçte de kulaklarının üstüne yatan sendika ve siyasetçilere inat sürekli ÖMK’yı gündemde tuttuk. Kimsenin gündeminde değilken 2021 Aralık ayında Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan’ın önderliğinde tüm il ve ilçelerde ve bakanlık önünde ÖMK’dan beklentilerimizi dile getiren eylemler yaptık. 2022 Şubat ayında ÖMK’nın içeriğini yetersiz bulup “”Dağ Fare Doğurdu” açıklamalarıyla eylemlerimize devam ettik. Başta yazılı sınavın iptali olmak üzere 6 başlıkta mahkemeye başvurduk. Biz tüm mücadelemizde ÖMK’nın iptalini istemedik. ÖMK’nın öğretmenler lehine düzenlenmesini talep ettik. ÖMK’nın öğretmenliğin itibarını artıracak şekilde düzenlenmesini talep ettik. Bazıları gibi ÖMK iptal edilsin deyip, üyelerinin sınavı protesto etmesini sağlayıp, kendileri önce sınava girip uzman sonra başöğretmen olma yoluna giderek gayrı ahlakı, etik dışı sendikacılığın yanında olmadık. Bir tarafta mücadelemizi verirken diğer tarafta tüm öğretmenlerin Uzman olmasının A,B,C planlarını uygulamaya koyduk. Netice itibariyle 19 kasımda yapılan bize göre öğretmenlik bursluluk sınavında öğretmenlerin %99 başarılı olunca 2 ay boyunca alanda olmadık iftirayı atanlar sustular. Ancak Türk Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili mücadelesini bırakmadı. Tüm illerimizde Aralık ve Ocak ayında İl çalıştayları düzenleyerek Öğretmenlerin beklentilerini raporlaştırdılar. Hazırlanan raporları da 20-23 Ocak 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan “Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden Nasıl Olmalı?” büyük çalıştayında masaya yatırılacak ve muhataplarına iletilerek Öğretmenlik Mesleğinin itibarını artıracak bir hüviyete kavuşturulması sağlanacaktır. İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.