Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Urgenç ''Yüzde 5 ilave artış beklentileri karşılamamıştır''

TÜRKİYE GÜNDEMİ 09.01.2023 - 08:34, Güncelleme: 09.01.2023 - 08:34
 

Başkan Urgenç ''Yüzde 5 ilave artış beklentileri karşılamamıştır''

TES Başkanı Urgenç, %30 yetmez, yapılan ek %5 zam yetersizdir. Seyyanen zam yapılmalıdır.
Türkiye Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının %16,4’den %25’e yükseltildiğini açıkladı. %25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde %8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının %16,6’da kaldığı, ek zammın ise %8,5 olduğu görülmektedir. Bu orana özellikle Türkiye Kamu Sen’in sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiri ve tepkiye % 5 daha ekleme yaparak. 2023’ün ilk 6 aylık diliminde %30 zam verildi. Açıklanan bu rakam % 122,93 olan yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir. Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.   YÜZDE 5 İLAVE ARTIŞ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR Türkiye Kamu-Sen olarak, açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim aynı gün akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi yapılan açıklamayla yankı bulmuştur. Bunun üzerine Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulumuz acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış olduğumuz görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına da ilettik. Sayın Cumhurbaşkanının toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini yine karşılamamıştır. Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır. Kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Yapılacak kabine toplantısında tekrar görüşülerek memura seyyanen zam verilmeli, vergi dilimleri sabitleştirilmeli ve enflasyon farkı maaşlara aylık olarak yansıtılmalıdır.
TES Başkanı Urgenç, %30 yetmez, yapılan ek %5 zam yetersizdir. Seyyanen zam yapılmalıdır.

Türkiye Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının %16,4’den %25’e yükseltildiğini açıkladı. %25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde %8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının %16,6’da kaldığı, ek zammın ise %8,5 olduğu görülmektedir. Bu orana özellikle Türkiye Kamu Sen’in sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiri ve tepkiye % 5 daha ekleme yaparak. 2023’ün ilk 6 aylık diliminde %30 zam verildi.

Açıklanan bu rakam % 122,93 olan yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır.

Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir.

Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir.

Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.

 

YÜZDE 5 İLAVE ARTIŞ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR

Türkiye Kamu-Sen olarak, açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık.

Nitekim aynı gün akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi yapılan açıklamayla yankı bulmuştur.

Bunun üzerine Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulumuz acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış olduğumuz görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına da ilettik.

Sayın Cumhurbaşkanının toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini yine karşılamamıştır.

Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır.

Kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Yapılacak kabine toplantısında tekrar görüşülerek memura seyyanen zam verilmeli, vergi dilimleri sabitleştirilmeli ve enflasyon farkı maaşlara aylık olarak yansıtılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.