Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nevşehir Barosu, Şiddete Hayır konvoyu düzenledi

NEVŞEHİR 27.11.2022 - 18:34, Güncelleme: 27.11.2022 - 18:34
 

Nevşehir Barosu, Şiddete Hayır konvoyu düzenledi

Nevşehir Baro Başkanlığı Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı tarafından şiddete hayır konvoyu düzenlenirken Göreme’de ise balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bugün araç konvoyu düzenledi. Nevşehir Adalet Sarayı önünden başlayan araç konvoyu Göreme beldesinde son bulurken burada Kadın Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz basın açıklaması yaptı. Yutrbilir Yavuz açıklamasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için verdiği mücadelenin somutlaşmış halidir dedi. Yurtbilir, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için öncelikle kadın ve erkek arasındaki tarihsel eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kastettiğimiz eşitlik talebi, fiziksel anlamda aynı olmak değildir. Haklar ve bu haklara ulaşabilmek açısından eşit olmak, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramamak demektir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması önem arz etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi de olan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir” dedi. Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Sema Yurtbilir Yavuz’un açıklamasının ardından balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Nevşehir Baro Başkanlığı Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı tarafından şiddete hayır konvoyu düzenlenirken Göreme’de ise balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bugün araç konvoyu düzenledi. Nevşehir Adalet Sarayı önünden başlayan araç konvoyu Göreme beldesinde son bulurken burada Kadın Komisyon Başkanı Av. Sema Yurtbilir Yavuz basın açıklaması yaptı. Yutrbilir Yavuz açıklamasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için verdiği mücadelenin somutlaşmış halidir dedi. Yurtbilir, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için öncelikle kadın ve erkek arasındaki tarihsel eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kastettiğimiz eşitlik talebi, fiziksel anlamda aynı olmak değildir. Haklar ve bu haklara ulaşabilmek açısından eşit olmak, cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa uğramamak demektir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması önem arz etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi de olan Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da ırk, renk, inanç, felsefi düşünce, mültecilik ve sair hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınların haklarını savunmaya devam edecektir” dedi.

Nevşehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Sema Yurtbilir Yavuz’un açıklamasının ardından balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.