Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bugün Güneş tutulması gerçekleşecek

TÜRKİYE GÜNDEMİ 25.10.2022 - 11:19, Güncelleme: 25.10.2022 - 11:19
 

Bugün Güneş tutulması gerçekleşecek

Bu yılın ikinci ve son Güneş Tutulması bugün gerçekleşecek... Bugün Ay, Güneş ile Dünya arasında bir yörüngede dönecek ve Güneş'in parçalı tutulmasına neden olacak.
2022'nin ilk Güneş Tutulması 30 Nisan'da gerçekleşti. Yılın ikinci ve son Güneş Tutulması ise 25 Ekim Salı günü, yani bugün gözlemlenebilecek. TÜBİTAK'a göre Güneş Tutulması, Avrupa, Kuzeydoğu Afrika, Ortadoğu ve Asya'nın batısından izlenebilecek. Hava açık olduğu takdirde ülkemizden de tutulma görülebilecek. Ülkemizde gözlendiğinde Güneş'in yaklaşık yüzde 50'si Ay tarafından örtülecek. Türkiye saati ile 12.40 - 15.05 arasında meydana gelecek olan bu tutulmanın maksimum evresi saat 13.50'de meydana gelecek ve tüm tutulma yaklaşık 3 saat sürecek. Güneş Tutulması, 2022'nin son Güneş Tutulması olsa da genel olarak son tutulma değil. Zira 8 Kasım'da Tam Ay Tutulması da gerçekleşecek. Ancak bu tutulma ülkemizden gözlemlenemeyecek.
Bu yılın ikinci ve son Güneş Tutulması bugün gerçekleşecek... Bugün Ay, Güneş ile Dünya arasında bir yörüngede dönecek ve Güneş'in parçalı tutulmasına neden olacak.

2022'nin ilk Güneş Tutulması 30 Nisan'da gerçekleşti. Yılın ikinci ve son Güneş Tutulması ise 25 Ekim Salı günü, yani bugün gözlemlenebilecek.

TÜBİTAK'a göre Güneş Tutulması, Avrupa, Kuzeydoğu Afrika, Ortadoğu ve Asya'nın batısından izlenebilecek. Hava açık olduğu takdirde ülkemizden de tutulma görülebilecek. Ülkemizde gözlendiğinde Güneş'in yaklaşık yüzde 50'si Ay tarafından örtülecek.

Türkiye saati ile 12.40 - 15.05 arasında meydana gelecek olan bu tutulmanın maksimum evresi saat 13.50'de meydana gelecek ve tüm tutulma yaklaşık 3 saat sürecek.

Güneş Tutulması, 2022'nin son Güneş Tutulması olsa da genel olarak son tutulma değil. Zira 8 Kasım'da Tam Ay Tutulması da gerçekleşecek. Ancak bu tutulma ülkemizden gözlemlenemeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.