Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de ‘Çevre Dostu Bin Okul’ Projesi

NEVŞEHİR 13.04.2022 - 12:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir'de ‘Çevre Dostu Bin Okul’ Projesi

Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunda yürütülen çalışmaları inceledi.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunda yürütülen çalışmaları inceledi.    Bakanlık ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle 'Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altındaki bir alt proje olan 'Çevre Dostu Bin Okul Projesi' uygulanmaya başlandı.     Proje ile enerjiyi verimli kullanma, suları koruma ve tasarruflu kullanma, düzenli bir atık yönetim sistemi oluşturma ve doğal çevreye katkıda bulunma amaçlanıyor.     Okulları çevreyle dost olacak ve sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı okullara dönüştürecek olan proje kapsamında, Bakanlığın destekleriyle bin okulun tüm yöneticileri ve öğretmenlerine çevre bilinci ve iklim değişikliğiyle ilgili sürekli eğitimler verilecek. 
Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunda yürütülen çalışmaları inceledi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, 'Çevre Dostu Bin Okul' projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulunda yürütülen çalışmaları inceledi. 

 

Bakanlık ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle 'Temiz Okul ve Temiz Enerji' çatısı altındaki bir alt proje olan 'Çevre Dostu Bin Okul Projesi' uygulanmaya başlandı.  

 

Proje ile enerjiyi verimli kullanma, suları koruma ve tasarruflu kullanma, düzenli bir atık yönetim sistemi oluşturma ve doğal çevreye katkıda bulunma amaçlanıyor.  

 

Okulları çevreyle dost olacak ve sıfır atık kültürünün yaygınlaştığı okullara dönüştürecek olan proje kapsamında, Bakanlığın destekleriyle bin okulun tüm yöneticileri ve öğretmenlerine çevre bilinci ve iklim değişikliğiyle ilgili sürekli eğitimler verilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.