Hangi Dershane Kaç Lira Vergi Ödedi
Hangi Dershane Kaç Lira Vergi Ödedi
Türk Vergi Mevzuatına göre,ülke sınırlarında başta hizmet kurumları olmak üzere ticari anlamda faaliyet gösteren firmaların tamamı Kurumlar veya Gelir Vergisi adı altında vergilendirilmeye tabi tutulurken ,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız’ın resmi açıklaması ile ,cüzi orandaki sermayelerini birleştirerek kurdukları belirlenen dershanelerin yıllık ne kadar vergi ödemesi yaptıkları kamuoyunda merak konusu oldu.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak, Nevşehir’deki dershanelerin kurulum sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunmuştu.
Parmaksız açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti; “NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Nevşehir’de bulunan dershaneler ve dershane yöneticileri ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Nevşehir’deki dershanelerin cüzi sermayelerini birleştiren öğretmenler tarafından kurulan dershaneler olduğunu bu dershanelerin öğrencilerine özel ders aldıramayan velilere hizmet ettiğini belirterek, “Eğitimde öncelik dershanelerin kapatılması değil, eğitim kalitesinin artırılması olmalıdır. Dershanelerin ise bu amaca hizmet ettiği ortadadır.”
Açıklamanın internet haber sitelerinin yanı sıra çeşitli ulusal ve yerel gazetelerde haber olmasının ardından, açıklamaya gerekçe olan dershanelerden bugüne kadar, Parmaksız’ın açıklamalarının yanlış olduğu şeklinde bir değerlendirme dershane yöneticileri tarafından dile getirilmedi.
Bizlerde sayın Parmaksız’ın açıklamaları kapsamında, Nevşehir kamuoyu adına dershane yöneticilerine soruyoruz.
Sayın Parmaksız’ın açıklamaları doğrultusunda Nevşehir’de dershanelerinizi cüzi sermayeleri birleştirerek kurdunuz.Yani açıklamalardan anlaşılacak kadarıyla sizler işletmelerinizi Nevşehir merkezde oluşturduğunuzdan dolayı da vergi kayıtlarınızı da Nevşehir Defterdarlığı Nevşehir Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne yaptırmanız, anılan vergi kanunları kapsamında nettir.Yani Nevşehir Vergi dairesine kayıtlı bir kurum veya kuruluş olarak son 5 yıllık Nevşehir Vergi Dairesine ödenilen vergi limitlerine ilişkin kamuoyuna bilgi aktarabilir misiniz.?
İlkokul,Ortaokul ,Lise ve dengi okul ve Lise mezunu olup ta daha iyi bir Üniversiteyi kazanabilmek amacıyla kaç öğrenci kurumlarınızdan eğitim hizmeti almaktadır.?
Sınavlar sürecine kadar verdiğiniz hizmetler karşılığında öğrenci velilerinden edindiğiniz ücretler konusunda da, kamuoyu vicdanını da rahatlatır bir bilgiyi paylaşma gereği hissedebiliyor musunuz ?
Dershanelerinizde devletin herhangi bir eğitim kurumunda görev yapan öğretmenlere de ders verdiriyor musunuz ?
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.