Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Özel Kardelen Anaokulu’nda aile katılımı etkinlikleri başladı

EĞİTİM 10.12.2021 - 16:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Özel Kardelen Anaokulu’nda aile katılımı etkinlikleri başladı

Ailenin çocuk gelişimindeki önemini bilen ve bunu yaşayarak öğrenme metoduyla hayata geçiren Özel Kardelen Koleji Anaokulu, "Aile Katılım" adı altında etkinlik düzenledi.
    Okulda düzenlenen etkinlikte, anasınıfı öğretmenleri eşliğinde aileler, okul ve çocuklar arasında iletişim kurulması sağlandı. Aile katılım etkinliği ile anne ve babalar, çocuklarının sıralarında oturarak, çocuklarının ders süresince öğretmeni ile olan diyaloğunu ve nasıl ders işlediğini, yaşayarak görme şansı yakaladı.   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Burhan Kaynar , "Okulumuzda her yıl, eğitimde temel paydaşımız olan velilerimizle aile katılım etkinliklerimiz devam etmekte. Anasınıfı öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik etkinliğimiz, ailelerin çocukların okuldaki etkinliklerine eşlik etmeleriyle gerçekleşti. Çocuklarının göstermiş oldukları performansları ailelerinin büyük takdirini aldı. Ailelerimizin çocuklarının sınıf içi performanslarını görmeleri biz eğitimcilere çok yardımcı olmakta. Çocuğun gelişimini birlikte daha kolay destekleyebilmekteyiz. Çünkü bu sayede ailelerimiz çocuğu için ne istediğimizi, neden istediğimizi anlayabiliyorlar. Bu da çocuklarımızın hızlı gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca ailesi okulla yakın ilişki içinde olan çocuklar okul yaşantısında daha başarılı ve mutlu oluyorlar" dedi.   Kaynar ayrıca, "Yapılan bu aile katılımı etkinliklerimizde öğretmenlerimizin tecrübe ve deneyimleri göz ardı edilemez. Çünkü bu bir tecrübe ve deneyim işidir. Çocuklar ailelerinin yanında daha farklı davranabiliyorlar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı o kadar güzel bu etkinliğe hazırlıyorlar ki ailelerimiz bile onların olgunluklarına şaşırıyor. Bu kadar küçük yaşta bu farkındalığı ve olgunluğu geliştirebilmek kolay bir iş değildir. Bu yüzden öğretmenlerimi de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.  
Ailenin çocuk gelişimindeki önemini bilen ve bunu yaşayarak öğrenme metoduyla hayata geçiren Özel Kardelen Koleji Anaokulu, "Aile Katılım" adı altında etkinlik düzenledi.

 

 

Okulda düzenlenen etkinlikte, anasınıfı öğretmenleri eşliğinde aileler, okul ve çocuklar arasında iletişim kurulması sağlandı. Aile katılım etkinliği ile anne ve babalar, çocuklarının sıralarında oturarak, çocuklarının ders süresince öğretmeni ile olan diyaloğunu ve nasıl ders işlediğini, yaşayarak görme şansı yakaladı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Burhan Kaynar , "Okulumuzda her yıl, eğitimde temel paydaşımız olan velilerimizle aile katılım etkinliklerimiz devam etmekte. Anasınıfı öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik etkinliğimiz, ailelerin çocukların okuldaki etkinliklerine eşlik etmeleriyle gerçekleşti. Çocuklarının göstermiş oldukları performansları ailelerinin büyük takdirini aldı. Ailelerimizin çocuklarının sınıf içi performanslarını görmeleri biz eğitimcilere çok yardımcı olmakta. Çocuğun gelişimini birlikte daha kolay destekleyebilmekteyiz. Çünkü bu sayede ailelerimiz çocuğu için ne istediğimizi, neden istediğimizi anlayabiliyorlar. Bu da çocuklarımızın hızlı gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca ailesi okulla yakın ilişki içinde olan çocuklar okul yaşantısında daha başarılı ve mutlu oluyorlar" dedi.

 

Kaynar ayrıca, "Yapılan bu aile katılımı etkinliklerimizde öğretmenlerimizin tecrübe ve deneyimleri göz ardı edilemez. Çünkü bu bir tecrübe ve deneyim işidir. Çocuklar ailelerinin yanında daha farklı davranabiliyorlar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı o kadar güzel bu etkinliğe hazırlıyorlar ki ailelerimiz bile onların olgunluklarına şaşırıyor. Bu kadar küçük yaşta bu farkındalığı ve olgunluğu geliştirebilmek kolay bir iş değildir. Bu yüzden öğretmenlerimi de ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.