Sitenin sağında bir giydirme reklam

Patateste sözleşmeli üretim dönemi

NEVŞEHİR 10.06.2020 - 13:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Patateste sözleşmeli üretim dönemi

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Patateste Sözleşmeli Üretim ve Patates Üreticilerinin Sorunları konusunda toplantı düzenlendi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Patateste Sözleşmeli Üretim ve Patates Üreticilerinin Sorunları konusunda toplantı düzenlendi.   Düzenlenen toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz Ve Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, Nevşehir İl Tarım Ve Orman Müdürü Okan Yılmaz  Ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner ile İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Muhtarlar ve İlimizde Patates Üretimi gerçekleştiren köy ve kasaba muhtarları katılım sağladı.   Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ‪"Patateste, hububatta sözleşmeli tarıma geçişle alakalı Nevşehirli çiftçilerimize müjdemizi veriyoruz. Üreten, gelişen, kazanan Nevşehir'imize hayırlı olsun.  Sevdamız Nevşehir'imiz Üretim Atağına Geçiyor Bölgemizde alternatif tarım ürünlerinden susam, çörek otu, lavanta desteklemeleri ile yeni projeleri İnşallah kazandıracağız, Hayırlı olsun" dedi.   Nevşehir AK Parti Milletvekili Yücel Menekşe yaptığı konuşmasında patates üretiminde üretici ve tüketicinin menfaatlerini göz önüne alarak satış fiyatlarından kaynaklanan sorunların giderilmesi noktasında sözleşmeli üretimin gerçekleştirilmesi yönünde adımların atıldığını ve üretimin şekillendirilmesi yönünde katılımcıların görüşlerinin uygulamaya katkı sağlayacağını dile getirdi.   Toplantıya Telekonferans ile katılım sağlayan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü yaptığı konuşmasında; Patates'te Hedefin, maliyetlerin ortaya konarak yol haritası, alım kriterleri ve baz fiyatın belirlenmesi suretiyle 2020 yılı içinde adaletli bir alım yapmak olduğunu ifade etti.   Yapılan bilgi alışverişinin ardından Patateste başlayacak sözleşmeli üretimin gelecekte diğer ürünler içinde uygulanabileceği ifade edilerek Milletvekillerince Ziraat Odaları, İl Müdürlüğü ve Muhtarların bölgelerinde üreticilerin fikirlerine başvurulması istendi. 
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Patateste Sözleşmeli Üretim ve Patates Üreticilerinin Sorunları konusunda toplantı düzenlendi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Patateste Sözleşmeli Üretim ve Patates Üreticilerinin Sorunları konusunda toplantı düzenlendi.

 

Düzenlenen toplantıya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz Ve Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, Nevşehir İl Tarım Ve Orman Müdürü Okan Yılmaz  Ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner ile İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Muhtarlar ve İlimizde Patates Üretimi gerçekleştiren köy ve kasaba muhtarları katılım sağladı.

 

Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ‪"Patateste, hububatta sözleşmeli tarıma geçişle alakalı Nevşehirli çiftçilerimize müjdemizi veriyoruz. Üreten, gelişen, kazanan Nevşehir'imize hayırlı olsun.  Sevdamız Nevşehir'imiz Üretim Atağına Geçiyor Bölgemizde alternatif tarım ürünlerinden susam, çörek otu, lavanta desteklemeleri ile yeni projeleri İnşallah kazandıracağız, Hayırlı olsun" dedi.

 

Nevşehir AK Parti Milletvekili Yücel Menekşe yaptığı konuşmasında patates üretiminde üretici ve tüketicinin menfaatlerini göz önüne alarak satış fiyatlarından kaynaklanan sorunların giderilmesi noktasında sözleşmeli üretimin gerçekleştirilmesi yönünde adımların atıldığını ve üretimin şekillendirilmesi yönünde katılımcıların görüşlerinin uygulamaya katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

Toplantıya Telekonferans ile katılım sağlayan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü yaptığı konuşmasında; Patates'te Hedefin, maliyetlerin ortaya konarak yol haritası, alım kriterleri ve baz fiyatın belirlenmesi suretiyle 2020 yılı içinde adaletli bir alım yapmak olduğunu ifade etti.

 

Yapılan bilgi alışverişinin ardından Patateste başlayacak sözleşmeli üretimin gelecekte diğer ürünler içinde uygulanabileceği ifade edilerek Milletvekillerince Ziraat Odaları, İl Müdürlüğü ve Muhtarların bölgelerinde üreticilerin fikirlerine başvurulması istendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.