Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ramazan ayında fırınlar için yeni düzenleme yapıldı

NEVŞEHİR 23.04.2020 - 18:43, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ramazan ayında fırınlar için yeni düzenleme yapıldı

Nevşehir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayının gelmesi ile beraber korona virüs tedbirlerini genişletmeye devam ediyor.
  Kurulun yeni aldığı karara göre, Ramazan ayı boyunca Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. Daha önce üretimi gerçekleştirilen pide ve ekmeğin satışı ise iftar saatine kadar yapılabilecek.   İftar saatinden sonra sahur vaktine kadar ekmek ve pide üretiminin ve satışının serbest bırakılacağı fırınlarda, dışardan katık getirilerek pide yapılmasına müsaade edilmeyecek. İşletmeler sadece kendi ürünlerini evlere servis şeklinde müşterilerine ulaştırabilecekler.   Ayrıca fırınlarda ekmek ve pide satışı sırasında sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilecek ve hiçbir şekilde kalabalıklar oluşturulmayacak.
Nevşehir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayının gelmesi ile beraber korona virüs tedbirlerini genişletmeye devam ediyor.

 

Kurulun yeni aldığı karara göre, Ramazan ayı boyunca Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. Daha önce üretimi gerçekleştirilen pide ve ekmeğin satışı ise iftar saatine kadar yapılabilecek.

 

İftar saatinden sonra sahur vaktine kadar ekmek ve pide üretiminin ve satışının serbest bırakılacağı fırınlarda, dışardan katık getirilerek pide yapılmasına müsaade edilmeyecek. İşletmeler sadece kendi ürünlerini evlere servis şeklinde müşterilerine ulaştırabilecekler.

 

Ayrıca fırınlarda ekmek ve pide satışı sırasında sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilecek ve hiçbir şekilde kalabalıklar oluşturulmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.