Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başsavcı cezaevinde incelemelerde bulundu

NEVŞEHİR 19.12.2019 - 11:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başsavcı cezaevinde incelemelerde bulundu

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci ile birlikte ceza infaz kurumumuzu denetlemeler yapmak üzere geldiği,Çocuk ve Kadın koğuşları başta olmak üzere Erkek hükümlü/ tutuklu koğuşlarını gezerek hükümlü/tutuklular ile görüşerek sorunlarını dinledi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci ile birlikte ceza infaz kurumumuzu denetlemeler yapmak üzere geldiği, Çocuk ve Kadın koğuşları başta olmak üzere Erkek hükümlü/ tutuklu koğuşlarını gezerek hükümlü/tutuklular ile görüşerek sorunlarını dinledi.   Başsavcıya Kurum işleyişi ve yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ve Psiko-sosyal servis çalışmaları hakkında bilgi verildi.   Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Suça sürüklenen Çocuklara verilen İaşe miktarı, çeşitliliği ve sağlıklı gıdaların verilmesi yönünde azami dikkat edilmesini, yine çocuk mahkumlara yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ve bedensel gelişimleri yönelik spor aktivitelerinin aksatılmadan yürütülmesi, açık ortaokul lise eğitimlerine devamlarının sağlanması ceza infaz kurumunda kaldıkları sürede olumlu davranışlar kazandırılması ve tekrar suç işlememeleri için çalışmaların sürdürülmesi talimatı verdi.   Kadın Mahkumlara yönelik açılan kursların kadınlara meslek kazanmalarını ve boş zamanlarını kaliteli geçirmelerinin sağlanmasında önemli olduğunu ve aynı şekilde devam etmesinin faydalı olacağını bildirdi.   Kurumda yabancı uyruklu olan mahkumların resmi makamlara meramlarını anlatabilmek için dilekçe yazmaları ve kendilerine gelen cevabı yazıları okuyup anlamaları için okuma yazma kursları açılmasının önemli olduğundan 1 ve 2. Kademe okuma yazma kursları açılmasını ve yabancı uyruklu mahkumların bu kurslara katılmalarının sağlanması için gayret edilmesi gerektiği, ayrıca yabancı uyruklu mahkumların tahliye olduklarında ülkemizde kalabilecekleri düşünülerek toplum kurallarına yönelik orantasyon eğitiminin ceza infaz kurumunda verilmesinin faydalı olacağını belirtti.   Çini Atölyesinde daha çok istihdam edilmesi için erkek mahkumlara kurs açılarak çalışmalarının sağlanması gerektiği, Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla kitap okuyan mahkumların ödül yönetmenliği kapsamında ödüllendirilmeleri ve bu sayede örnek teşkil ederek kitap okuyanların sayısının artacağı, Kurumda aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik şiddet, elektrik kullanımı, azalan su kaynaklarından dolayı su kullanımı, uyuşturucu madde bağımlılığı gibi konularda tutuklu hükümlülerde farkındalık oluşturacak seminerlerin artırılması tavsiyesinde bulundu.   Sıfır Atık Projesi kapsamında ceza infaz kurumumuzun projenin başladığı günden itibaren ortalama aylık 4 ton atık ilgili firmaya verildiği bilgisi kendisine ulaştığı sıfır atık projesi uygulanmasında gösterilen duyarlılıktan dolayı kurum çalışanlarına teşekkür ederek, kurumdan ayrıldı.  
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci ile birlikte ceza infaz kurumumuzu denetlemeler yapmak üzere geldiği,Çocuk ve Kadın koğuşları başta olmak üzere Erkek hükümlü/ tutuklu koğuşlarını gezerek hükümlü/tutuklular ile görüşerek sorunlarını dinledi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci ile birlikte ceza infaz kurumumuzu denetlemeler yapmak üzere geldiği, Çocuk ve Kadın koğuşları başta olmak üzere Erkek hükümlü/ tutuklu koğuşlarını gezerek hükümlü/tutuklular ile görüşerek sorunlarını dinledi.

 

Başsavcıya Kurum işleyişi ve yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ve Psiko-sosyal servis çalışmaları hakkında bilgi verildi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Suça sürüklenen Çocuklara verilen İaşe miktarı, çeşitliliği ve sağlıklı gıdaların verilmesi yönünde azami dikkat edilmesini, yine çocuk mahkumlara yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ve bedensel gelişimleri yönelik spor aktivitelerinin aksatılmadan yürütülmesi, açık ortaokul lise eğitimlerine devamlarının sağlanması ceza infaz kurumunda kaldıkları sürede olumlu davranışlar kazandırılması ve tekrar suç işlememeleri için çalışmaların sürdürülmesi talimatı verdi.

 

Kadın Mahkumlara yönelik açılan kursların kadınlara meslek kazanmalarını ve boş zamanlarını kaliteli geçirmelerinin sağlanmasında önemli olduğunu ve aynı şekilde devam etmesinin faydalı olacağını bildirdi.

 

Kurumda yabancı uyruklu olan mahkumların resmi makamlara meramlarını anlatabilmek için dilekçe yazmaları ve kendilerine gelen cevabı yazıları okuyup anlamaları için okuma yazma kursları açılmasının önemli olduğundan 1 ve 2. Kademe okuma yazma kursları açılmasını ve yabancı uyruklu mahkumların bu kurslara katılmalarının sağlanması için gayret edilmesi gerektiği, ayrıca yabancı uyruklu mahkumların tahliye olduklarında ülkemizde kalabilecekleri düşünülerek toplum kurallarına yönelik orantasyon eğitiminin ceza infaz kurumunda verilmesinin faydalı olacağını belirtti.

 

Çini Atölyesinde daha çok istihdam edilmesi için erkek mahkumlara kurs açılarak çalışmalarının sağlanması gerektiği, Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla kitap okuyan mahkumların ödül yönetmenliği kapsamında ödüllendirilmeleri ve bu sayede örnek teşkil ederek kitap okuyanların sayısının artacağı, Kurumda aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik şiddet, elektrik kullanımı, azalan su kaynaklarından dolayı su kullanımı, uyuşturucu madde bağımlılığı gibi konularda tutuklu hükümlülerde farkındalık oluşturacak seminerlerin artırılması tavsiyesinde bulundu.

 

Sıfır Atık Projesi kapsamında ceza infaz kurumumuzun projenin başladığı günden itibaren ortalama aylık 4 ton atık ilgili firmaya verildiği bilgisi kendisine ulaştığı sıfır atık projesi uygulanmasında gösterilen duyarlılıktan dolayı kurum çalışanlarına teşekkür ederek, kurumdan ayrıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.