Sitenin sağında bir giydirme reklam

Şehir merkezindeki altyapı çalışmaları tamamlanıyor

BELEDİYELER 27.09.2019 - 18:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Şehir merkezindeki altyapı çalışmaları tamamlanıyor

Nevşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde başlatılan alt yapı çalışmaları son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmalar sırasında ortaya çıkan eski su borularının alt yapının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
  Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre önce, Hastane Caddesi (Gözlükcüler Caddesi), Tahmis Caddesi, Ada Sokak, Belediye Caddesi, Gazhane Caddesi, Keçeciler Caddesi ve Şehit Haşim Gökmen Caddesi’nde başlatılan alt yapı çalışmaları son aşama geldi. Yoğun bir mesai harcayarak hafta sonu alt yapı çalışmalarını tamamlayacak olan belediye ekipleri hafta başından itibaren üst yapı çalışmalarına başlayacak.   Alt yapısı tamamlanarak içme suyu hattında kullanılan pik demir ve asbestli çimento boruları basınca dayanıklı ve sağlıklı polietilen borularla değiştirilen ve daha önce bulunmayan yağmur suyu drenaj hattı oluşturulan caddeler de yaya kaldırımı ve asfalt çalışması başlatılacak.   Belediye ekiplerinin sabah erken saatlerden başlayarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü çalışmaları sık sık denetleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, şehrin en işlek caddelerinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin hem modern ve konforlu bir ulaşım ağına kavuşacağını hem de sağlam bir alt yapıya sahip olacağını kaydetti.   Çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi için belediye ekiplerinin yoğun bir mesai harcadığını ifade eden Arı, “Biz bu şehir için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımıza söz verdik. Bu şehri arzuladığımız modern bir görünüme kavuşturabilmemiz için öncelikle vatandaşlarımızın da sağlıklı içe suyuna kavuşması için alt yapı sorununu çözmemiz gerekiyordu. Alt yapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan borular bu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca bu bölgelerde daha önce bulunmayan yağmur suyu drenaj hatlarını da oluşturarak önemli bir eksikliği gidermiş olduk. Şimdi yapacağımız yaya kaldırımları ve asfalt çalışması ile bu caddelerimizi modern bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.
Nevşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde başlatılan alt yapı çalışmaları son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmalar sırasında ortaya çıkan eski su borularının alt yapının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

 

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre önce, Hastane Caddesi (Gözlükcüler Caddesi), Tahmis Caddesi, Ada Sokak, Belediye Caddesi, Gazhane Caddesi, Keçeciler Caddesi ve Şehit Haşim Gökmen Caddesi’nde başlatılan alt yapı çalışmaları son aşama geldi. Yoğun bir mesai harcayarak hafta sonu alt yapı çalışmalarını tamamlayacak olan belediye ekipleri hafta başından itibaren üst yapı çalışmalarına başlayacak.

 

Alt yapısı tamamlanarak içme suyu hattında kullanılan pik demir ve asbestli çimento boruları basınca dayanıklı ve sağlıklı polietilen borularla değiştirilen ve daha önce bulunmayan yağmur suyu drenaj hattı oluşturulan caddeler de yaya kaldırımı ve asfalt çalışması başlatılacak.

 

Belediye ekiplerinin sabah erken saatlerden başlayarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü çalışmaları sık sık denetleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, şehrin en işlek caddelerinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin hem modern ve konforlu bir ulaşım ağına kavuşacağını hem de sağlam bir alt yapıya sahip olacağını kaydetti.

 

Çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi için belediye ekiplerinin yoğun bir mesai harcadığını ifade eden Arı, “Biz bu şehir için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımıza söz verdik. Bu şehri arzuladığımız modern bir görünüme kavuşturabilmemiz için öncelikle vatandaşlarımızın da sağlıklı içe suyuna kavuşması için alt yapı sorununu çözmemiz gerekiyordu. Alt yapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan borular bu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca bu bölgelerde daha önce bulunmayan yağmur suyu drenaj hatlarını da oluşturarak önemli bir eksikliği gidermiş olduk. Şimdi yapacağımız yaya kaldırımları ve asfalt çalışması ile bu caddelerimizi modern bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.