Sitenin sağında bir giydirme reklam

NEVÜ’de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu 2 günlük atölye çalışması yapıldı

GÜNCEL 16.11.2018 - 19:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

NEVÜ’de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu 2 günlük atölye çalışması yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik ve idari üst düzey personeline yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda 2 günlük atölye çalışması düzenlendi.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü (RWI) arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk atölye çalışması gerçekleştirildi. NEVÜ Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen atölye çalışmasına konuşmacı olarak katılan Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet ve İnsan Hakları Eğitimleri Programı Sorumlusu Hilal Gencay, akademik ve idari üst düzey personele yönelik’ ‘Toplumda Cinsiyet Eşitliği’ başlığı altında sunum yaptı.   Atölye çalışmasının açılışında konuşan ve NÜKÇAM olarak toplumda cinsiyet ayrımcılığının son bularak eşitliğin sağlanmasına yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirten NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, bu bağlamda üniversitelere ve akademisyenlere büyük görevler düştüğünü belirtti.   Atölye çalışması kapsamında seminer veren Hilal Gencay katılımcılara; ‘Toplumsal cinsiyet nedir?’, ‘Toplumsal cinsiyet rolleri nasıl oluşur?’, ‘Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçları nelerdir?’ ve ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bizim katkımız ne olabilir? gibi temel sorunsallar çerçevesinde oluşturulmuş bir eğitim modülü sundu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik ve idari üst düzey personeline yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda 2 günlük atölye çalışması düzenlendi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü (RWI) arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk atölye çalışması gerçekleştirildi. NEVÜ Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen atölye çalışmasına konuşmacı olarak katılan Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet ve İnsan Hakları Eğitimleri Programı Sorumlusu Hilal Gencay, akademik ve idari üst düzey personele yönelik’ ‘Toplumda Cinsiyet Eşitliği’ başlığı altında sunum yaptı.

 

Atölye çalışmasının açılışında konuşan ve NÜKÇAM olarak toplumda cinsiyet ayrımcılığının son bularak eşitliğin sağlanmasına yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirten NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, bu bağlamda üniversitelere ve akademisyenlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

 

Atölye çalışması kapsamında seminer veren Hilal Gencay katılımcılara; ‘Toplumsal cinsiyet nedir?’, ‘Toplumsal cinsiyet rolleri nasıl oluşur?’, ‘Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçları nelerdir?’ ve ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bizim katkımız ne olabilir? gibi temel sorunsallar çerçevesinde oluşturulmuş bir eğitim modülü sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.