Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert Öğrenci ve Velilere Tavsiyede Bulundu

EĞİTİM 30.05.2018 - 14:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert Öğrenci ve Velilere Tavsiyede Bulundu

Kardelen Koleji Müdürü Mürsel Mert, 2017-2018 eğitim öğretim sonu yaklaşırken öğrencilere Ve velilere tavsiyede bulundu.
  2017-2018 eğitim ve öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, öğrencilere ve velilere yaz tatilinin verimli geçirilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklamalarda Bulunan Mert, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin tatili verimli bir şekilde geçirebilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu bağlamdan hareketle öğrencilerimizin tatil boyunca hem dinlenmeleri hem de çalışmaları gerekmektedir. Burada saygıdeğer velilerimize de büyük görev düşmekte. Öğrencilerimizin, çağımızın hastalığı olan telefon ve bilgisayar bağımlılığının önüne geçilebilmesi için bazı sınırlamaların getirilmesi gerekmektedir. Bilgisayar ve telefon başında sürekli vakit geçirmek yerine öğrencilerimizin sosyal hayata adaptasyonunu üst düzeye çıkaran doğa yürüyüşleri, piknikler, büyük ziyaretleri vb. etkinlikler düzenlemesi gerekmektedir.   Evlatlarımızı yakından tanımak zorundayız. Onlara görevler verirken de bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak hareket etmek zorundayız. Sürekli olarak ‘Ders çalış.’ demek yerine kısa süreli hedefler koyarak belirli bir program dahilinde hareket edilmesi gerekmektedir.   10. sınıf öğrencilerinin tüm konuları tekrar edip bolca kitap okuyarak günde en az iki saat çalışması gerekmektedir. 11. sınıf öğrencilerinin 9. Ve 10. Sınıf konularını tekrar ederek TYT’ye yönelik en az 3 dersin konularını da bitirmesi gerekmektedir. 10-15 günlük bir dinlenmenin ardından günde en az 200-300 soru çözerek her bir yanlışının üstüne de teker teker gitmesi gerekmektedir. Nitekim Türkiye’de ilk 10.000’e girmenin yolu minimum 110 bin soru çözmektir.   12. sınıf öğrencilerimizin ise 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde girecekleri sınavlara yönelik konu tekrarlarına ve deneme sınavlarına ara vermeksizin devam etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin özellikle okul bitince ders de biter mantığından kesinlikle uzaklaşarak yapamadığı soruları öğretmenlerine sorup ilgili eksikliklerini bu şekilde kapatması ve sınava kadar tüm konuları tabiri caizse canlı tutması gerekmektedir. Tercih aşamasında ise mutlaka deneyimli bir rehber öğretmenden destek alarak üniversite tercihlerinin yapılması gerekmektedir. Bizler Özel Kardelen Eğitim Kurumları olarak ilimizdeki tüm öğrencilere bu anlamda kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz.   Öğrencilerimize sadece bilgisayar ve telefonla zaman geçirmemelerini, tatili belirli bir program dahilinde en verimli biçimde geçirmelerini, velilerimize de tatil boyunca anlayış ve sabır göstermelerini tavsiye ediyorum” dedi.
Kardelen Koleji Müdürü Mürsel Mert, 2017-2018 eğitim öğretim sonu yaklaşırken öğrencilere Ve velilere tavsiyede bulundu.

 

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, öğrencilere ve velilere yaz tatilinin verimli geçirilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklamalarda Bulunan Mert, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin tatili verimli bir şekilde geçirebilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu bağlamdan hareketle öğrencilerimizin tatil boyunca hem dinlenmeleri hem de çalışmaları gerekmektedir. Burada saygıdeğer velilerimize de büyük görev düşmekte. Öğrencilerimizin, çağımızın hastalığı olan telefon ve bilgisayar bağımlılığının önüne geçilebilmesi için bazı sınırlamaların getirilmesi gerekmektedir. Bilgisayar ve telefon başında sürekli vakit geçirmek yerine öğrencilerimizin sosyal hayata adaptasyonunu üst düzeye çıkaran doğa yürüyüşleri, piknikler, büyük ziyaretleri vb. etkinlikler düzenlemesi gerekmektedir.

 

Evlatlarımızı yakından tanımak zorundayız. Onlara görevler verirken de bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak hareket etmek zorundayız. Sürekli olarak ‘Ders çalış.’ demek yerine kısa süreli hedefler koyarak belirli bir program dahilinde hareket edilmesi gerekmektedir.

 

10. sınıf öğrencilerinin tüm konuları tekrar edip bolca kitap okuyarak günde en az iki saat çalışması gerekmektedir. 11. sınıf öğrencilerinin 9. Ve 10. Sınıf konularını tekrar ederek TYT’ye yönelik en az 3 dersin konularını da bitirmesi gerekmektedir. 10-15 günlük bir dinlenmenin ardından günde en az 200-300 soru çözerek her bir yanlışının üstüne de teker teker gitmesi gerekmektedir. Nitekim Türkiye’de ilk 10.000’e girmenin yolu minimum 110 bin soru çözmektir.

 

12. sınıf öğrencilerimizin ise 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde girecekleri sınavlara yönelik konu tekrarlarına ve deneme sınavlarına ara vermeksizin devam etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin özellikle okul bitince ders de biter mantığından kesinlikle uzaklaşarak yapamadığı soruları öğretmenlerine sorup ilgili eksikliklerini bu şekilde kapatması ve sınava kadar tüm konuları tabiri caizse canlı tutması gerekmektedir. Tercih aşamasında ise mutlaka deneyimli bir rehber öğretmenden destek alarak üniversite tercihlerinin yapılması gerekmektedir. Bizler Özel Kardelen Eğitim Kurumları olarak ilimizdeki tüm öğrencilere bu anlamda kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz.

 

Öğrencilerimize sadece bilgisayar ve telefonla zaman geçirmemelerini, tatili belirli bir program dahilinde en verimli biçimde geçirmelerini, velilerimize de tatil boyunca anlayış ve sabır göstermelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.