Sitenin sağında bir giydirme reklam

Avanos Belediyesi Tek Tip Tabela Uygulaması Başlattı

TURİZM 29.03.2018 - 16:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos Belediyesi Tek Tip Tabela Uygulaması Başlattı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde iş yeri levhalarının tek tip olmasına ilişkin yıllardır atılamayan adımı Avanos Belediyesi attı.
  Avanos Belediyesi, Avanos Kaymakamlığı ile yapılan ortak çalışma sonrasında ilçede çirkin görüntülere neden olan iş yeri levhalarında devrim gibi karar alarak iş yerlerinde tek tip tabela uygulamasını başlattı.   Avanos Belediyesi tarafından iş yerlerine gönderilen açıklamada, “Türkiye’yi dünyaya tanıtan en önemli kültür ve turizm kenti olan Kapadokya Bölgesi 2017 yılında 2 milyon 206 bin 372 turist ziyaret etmiştir. Bölgenin turizm yönünden vazgeçilmez bir tercihi, görselliğin ve doğa güzelliklerinin bir arada bulunma nedenidir. İşte bu anlayışla ve sizlerin de katkılarıyla; tarihiyle, güzellikleriyle farklı bir dünya, apayrı bir pencere olan Kapadokya Bölgesi’nin sanat merkezi olan ilçemizin; görselliğinde yeni bir pencere oluşturmak hedefindeyiz. Bu amaçla, Kaymakamlık Makamının onayı ile Avanos Turizm, Çevre ve Estetik Kurulu oluşturulmuş, kurul kararı ile görüntü kirliliğine yol açan, farklı renk ve boyutta ki tabelaların, Avanos Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği’ ne uygun olarak standardize edilmesini sağlamak amacı ile işyeri reklam ve tabelalarınızın 15 Haziran 2018 tarihine kadar değiştirilmesini, rica ederim” ifadelerinin yer aldığı yazı gönderildi.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde iş yeri levhalarının tek tip olmasına ilişkin yıllardır atılamayan adımı Avanos Belediyesi attı.

 

Avanos Belediyesi, Avanos Kaymakamlığı ile yapılan ortak çalışma sonrasında ilçede çirkin görüntülere neden olan iş yeri levhalarında devrim gibi karar alarak iş yerlerinde tek tip tabela uygulamasını başlattı.

 

Avanos Belediyesi tarafından iş yerlerine gönderilen açıklamada, “Türkiye’yi dünyaya tanıtan en önemli kültür ve turizm kenti olan Kapadokya Bölgesi 2017 yılında 2 milyon 206 bin 372 turist ziyaret etmiştir. Bölgenin turizm yönünden vazgeçilmez bir tercihi, görselliğin ve doğa güzelliklerinin bir arada bulunma nedenidir. İşte bu anlayışla ve sizlerin de katkılarıyla; tarihiyle, güzellikleriyle farklı bir dünya, apayrı bir pencere olan Kapadokya Bölgesi’nin sanat merkezi olan ilçemizin; görselliğinde yeni bir pencere oluşturmak hedefindeyiz. Bu amaçla, Kaymakamlık Makamının onayı ile Avanos Turizm, Çevre ve Estetik Kurulu oluşturulmuş, kurul kararı ile görüntü kirliliğine yol açan, farklı renk ve boyutta ki tabelaların, Avanos Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği’ ne uygun olarak standardize edilmesini sağlamak amacı ile işyeri reklam ve tabelalarınızın 15 Haziran 2018 tarihine kadar değiştirilmesini, rica ederim” ifadelerinin yer aldığı yazı gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.