Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelenler Yaparak-Yaşayarak Öğreniyor!

EĞİTİM 24.02.2018 - 16:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelenler Yaparak-Yaşayarak Öğreniyor!

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencileri Güçbey Peynir Fabrikası’na Teknik Gezi Düzenledi.
  Özel Kardelen Koleji Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri“Hayatımız Kimya” ünitesi kapsamında Güçbey Peynir Fabrikası’nı ziyaret ederek sütün peynire dönüşüm aşamalarını yerinde gözlemleyerek öğrendi. Sütün pastörizasyonu ve sterilizasyonu gibi konuların ele alındığı etkinlikte, sütün peynire dönüşme aşamaları masaya yatırıldı. Öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrendikleri etkinlikten almış oldukları haz gözlerden kaçmadı. Fabrika içerisine girmeden hijyenik koşullara uygun olarak hazırlanan Kardelenli öğrenciler, sütün mayalanması, yapım aşaması, özelliklerine ve çeşitlerine göre ayrıştırılması, girdiği kimyasal reaksiyonlar gibi konularda kimya öğretmenleri ve gıda mühendisleri rehberliğinde bilgilendirildi.   Ziyaretin ardından Kardelen heyeti, Gıda Mühendisi Cuma Taşkın’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencileri Güçbey Peynir Fabrikası’na Teknik Gezi Düzenledi.

 

Özel Kardelen Koleji Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri“Hayatımız Kimya” ünitesi kapsamında Güçbey Peynir Fabrikası’nı ziyaret ederek sütün peynire dönüşüm aşamalarını yerinde gözlemleyerek öğrendi. Sütün pastörizasyonu ve sterilizasyonu gibi konuların ele alındığı etkinlikte, sütün peynire dönüşme aşamaları masaya yatırıldı. Öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrendikleri etkinlikten almış oldukları haz gözlerden kaçmadı. Fabrika içerisine girmeden hijyenik koşullara uygun olarak hazırlanan Kardelenli öğrenciler, sütün mayalanması, yapım aşaması, özelliklerine ve çeşitlerine göre ayrıştırılması, girdiği kimyasal reaksiyonlar gibi konularda kimya öğretmenleri ve gıda mühendisleri rehberliğinde bilgilendirildi.

 

Ziyaretin ardından Kardelen heyeti, Gıda Mühendisi Cuma Taşkın’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.