Sitenin sağında bir giydirme reklam

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Cizre'de Açılışa Katıldı

NEVŞEHİR 21.12.2017 - 21:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Cizre'de Açılışa Katıldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Cizre Divan Oteli’nin açılışını gerçekleştirdi.
  Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Cizre Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek ve meclis üyeleriyle bir araya geldiklerini anımsatarak, “2017 sonunda da yine sayın Bakanımızla Cizre’deyiz. Sağ olsun, Bakanımız, ülkemize değer katan her işe omuz veriyor, her güzel faaliyeti destekliyor. Sayın Mehmet Özhaseki’nin aramızda bulunmasından hem bölge hem de üyelerim adına şeref duyuyoruz” dedi.   Cizre’nin uluslararası standartlarda ilk oteli olan Divan Cizre’nin resmi açılışını yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu güzel tesisin Cizre’ye kazandırılmasına öncülük eden, Cizre TSO Başkanımız Süleyman Çağlı’yı, en başta tebrik etmek istiyorum. Hem kendine, hem şehrine güvendi. Yüreğinin Cizre için attığını gösterdi. Elini taşın altına koydu ve Cizre için bir ilki başardı. Sadece yatırımın büyüklüğü anlamında değil, Dünya çapında Divan gibi bir markayı, Cizre’ye getirdiği için takdire şayan bir başarı elde etmiştir” ifadelerini kullandı.   Hisarcıklıoğlu, Başkan Çağlı’nın Cizre’ye okul sözü istediğini bildirerek, TOBB olarak Cizre’ye bir okul kazandıracaklarını söyledi.   TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Divan Cizre otelinin, Cizre’de turizmin hareketlenmesini ve ticaretin canlanmasını sağlayacağına dikkat çekerek, “Bu vesileyle herkesi, Cizre’nin geleneksel ve muhteşem konukseverliğini, Dicle Nehri’nin manzarası eşliğinde görmeye, Cizre’ye davet ediyorum” şeklinde konuştu.   Eskiden Şırnak, Silopi ve Cizre'yi hep coğrafya kitaplarında okurken şimdi planlamalardan dolayı ara sokaklarına kadar bildiğini, nelere ihtiyaçları olduğunu ezberlediğini belirten Özhaseki, Cizre'de 17 bin 175 yapının hasarlı olduğunu, bunlardan 30 bin lira ve altındaki hasarların bedelini nakit olarak ödediklerini, eşya bedellerini ödemeye devam ettiklerini aktardı.   İlçede 3 bin 287 konutun inşasına başladıklarını, yıkılan ağır hasarlı bina sayısının daha az olduğunu ancak daha fazla konut yaptıklarına işaret eden Özhaseki, ilçede 3 cami ve 2 taziye evinin yapımına da başladıklarını, Şırnak'ın güzel konutlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.   Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet tören sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cizre'de yaptırılan park ve konutları gezdi ve ardından Silopi'ye geçerek Silopi Şems-i Sivasi Yatılı Kız Kuran Kursu'nun temel atma törenine katıldılar.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız Cizre Divan Oteli’nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Cizre Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek ve meclis üyeleriyle bir araya geldiklerini anımsatarak, “2017 sonunda da yine sayın Bakanımızla Cizre’deyiz. Sağ olsun, Bakanımız, ülkemize değer katan her işe omuz veriyor, her güzel faaliyeti destekliyor. Sayın Mehmet Özhaseki’nin aramızda bulunmasından hem bölge hem de üyelerim adına şeref duyuyoruz” dedi.

 

Cizre’nin uluslararası standartlarda ilk oteli olan Divan Cizre’nin resmi açılışını yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu güzel tesisin Cizre’ye kazandırılmasına öncülük eden, Cizre TSO Başkanımız Süleyman Çağlı’yı, en başta tebrik etmek istiyorum. Hem kendine, hem şehrine güvendi. Yüreğinin Cizre için attığını gösterdi. Elini taşın altına koydu ve Cizre için bir ilki başardı. Sadece yatırımın büyüklüğü anlamında değil, Dünya çapında Divan gibi bir markayı, Cizre’ye getirdiği için takdire şayan bir başarı elde etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Hisarcıklıoğlu, Başkan Çağlı’nın Cizre’ye okul sözü istediğini bildirerek, TOBB olarak Cizre’ye bir okul kazandıracaklarını söyledi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Divan Cizre otelinin, Cizre’de turizmin hareketlenmesini ve ticaretin canlanmasını sağlayacağına dikkat çekerek, “Bu vesileyle herkesi, Cizre’nin geleneksel ve muhteşem konukseverliğini, Dicle Nehri’nin manzarası eşliğinde görmeye, Cizre’ye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Eskiden Şırnak, Silopi ve Cizre'yi hep coğrafya kitaplarında okurken şimdi planlamalardan dolayı ara sokaklarına kadar bildiğini, nelere ihtiyaçları olduğunu ezberlediğini belirten Özhaseki, Cizre'de 17 bin 175 yapının hasarlı olduğunu, bunlardan 30 bin lira ve altındaki hasarların bedelini nakit olarak ödediklerini, eşya bedellerini ödemeye devam ettiklerini aktardı.

 

İlçede 3 bin 287 konutun inşasına başladıklarını, yıkılan ağır hasarlı bina sayısının daha az olduğunu ancak daha fazla konut yaptıklarına işaret eden Özhaseki, ilçede 3 cami ve 2 taziye evinin yapımına da başladıklarını, Şırnak'ın güzel konutlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

 

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet tören sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cizre'de yaptırılan park ve konutları gezdi ve ardından Silopi'ye geçerek Silopi Şems-i Sivasi Yatılı Kız Kuran Kursu'nun temel atma törenine katıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.