Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Futbol Takımı Kurdular

GÜNCEL 28.10.2017 - 10:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Futbol Takımı Kurdular

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde kadına yönelik şiddete dur demek amacıyla futbol takımı kurdular.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde kadına yönelik şiddete dur demek amacıyla futbol takımı kurdular.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde hizmet veren NÜKÇAM Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kadın futbol takımı kuruldu. Üniversitenin halı sahasında antrenmanlarını yapan kadın futbol takımının oyuncularının oldukça istekli ve heyecanlı olması dikkatlerden kaçmazken antrenmanlarda erkekleri aratmayan performans sergiliyorlar.   NÜKÇAM Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman biz bu futbol takımı ile kadına yönelik şiddete dur demeyi amaçladık dedi. Kahraman, “Kadın futbol takımını özellikle 25 Kasım kadına yönelik şiddetle uluslar arası mücadele günü kapsamında oluşturmayı düşündük. .Erkek egemen bir spor dalında kadına yönelik şiddete dur demeyi amaçladık. Toplumda da bu yönde bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu nedenle bu olaya da kadın futbol takımı kurarak başlamak istedik. Bu konuda kız öğrencilerimiz çok başarılılar, çok hevesliler. Güzel bir amaç uğruna sahaya çıkacakları için yüreklerini ortaya koyacaklar. Amatör ruhla hareket ediyorlar ve gerçekten içlerinde çok yetenekli ve başarılı öğrencilerimiz de var. Bence kadın futbol takımı bundan sonra kalıcı hale gelecek.  Maalesef ülkemizin ve dünyanın en temel sorunlarından bir tanesi kadına yönelik şiddettir. Tabi kadına yönelik şiddeti önlemek için diğer sorunları da çözmek zorundayız. Eşitsizliği, ayrımcılığı ve bunun doğurduğu şiddeti ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.   “Topuklu Ayakkabılarla İp Üstünde Yürüyen Kadın Kramponlarla Neler Yapmaz ki”   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri ise üniversitenin halı sahasında antrenmanlarını yaparken oldukça keyifli olmaları dikkatlerden kaçmadı. Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencisi olan Güneş Aslan, topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadın kramponlarla neler yapmaz ki ifadelerini kullandı. Aslan, “ Futbola merakım ilkokulundan beri var. Sokaklarda top koşturduğum oldu. Ama hiçbir zaman elime fırsat geçmedi. Futbol takımında oynama kısmeti üniversitedeymiş. Bir erkeğin yapabileceği sporu bir kadın neden yapamasın. Topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadın kramponlarla neler yapamaz” diye konuştu.   Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencilerinden Dilara Aslanoğlu’da açıklamasında, “ Öncelikle böyle bir takım çalışmasında bulunduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Bayağı heyecanlıyız. Biz farkındalık yaratmak istiyoruz. Öncelikle belirli spor alanlarının erkeklerle bağdaşlaştırılmasından rahatsızız. Bunların kadınların da yapabileceğini göstermek istiyoruz. Ve rakiplerimizi de bekliyoruz. Kadına yönelik şiddetin dur denmesi için bir farkındalık yaratmak istedik. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde kadına yönelik şiddete dur demek amacıyla futbol takımı kurdular.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde kadına yönelik şiddete dur demek amacıyla futbol takımı kurdular.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde hizmet veren NÜKÇAM Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kadın futbol takımı kuruldu. Üniversitenin halı sahasında antrenmanlarını yapan kadın futbol takımının oyuncularının oldukça istekli ve heyecanlı olması dikkatlerden kaçmazken antrenmanlarda erkekleri aratmayan performans sergiliyorlar.

 

NÜKÇAM Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman biz bu futbol takımı ile kadına yönelik şiddete dur demeyi amaçladık dedi. Kahraman, “Kadın futbol takımını özellikle 25 Kasım kadına yönelik şiddetle uluslar arası mücadele günü kapsamında oluşturmayı düşündük. .Erkek egemen bir spor dalında kadına yönelik şiddete dur demeyi amaçladık. Toplumda da bu yönde bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu nedenle bu olaya da kadın futbol takımı kurarak başlamak istedik. Bu konuda kız öğrencilerimiz çok başarılılar, çok hevesliler. Güzel bir amaç uğruna sahaya çıkacakları için yüreklerini ortaya koyacaklar. Amatör ruhla hareket ediyorlar ve gerçekten içlerinde çok yetenekli ve başarılı öğrencilerimiz de var. Bence kadın futbol takımı bundan sonra kalıcı hale gelecek.  Maalesef ülkemizin ve dünyanın en temel sorunlarından bir tanesi kadına yönelik şiddettir. Tabi kadına yönelik şiddeti önlemek için diğer sorunları da çözmek zorundayız. Eşitsizliği, ayrımcılığı ve bunun doğurduğu şiddeti ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.

 

“Topuklu Ayakkabılarla İp Üstünde Yürüyen Kadın Kramponlarla Neler Yapmaz ki”

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencileri ise üniversitenin halı sahasında antrenmanlarını yaparken oldukça keyifli olmaları dikkatlerden kaçmadı. Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencisi olan Güneş Aslan, topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadın kramponlarla neler yapmaz ki ifadelerini kullandı. Aslan, “ Futbola merakım ilkokulundan beri var. Sokaklarda top koşturduğum oldu. Ama hiçbir zaman elime fırsat geçmedi. Futbol takımında oynama kısmeti üniversitedeymiş. Bir erkeğin yapabileceği sporu bir kadın neden yapamasın. Topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadın kramponlarla neler yapamaz” diye konuştu.

 

Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencilerinden Dilara Aslanoğlu’da açıklamasında, “ Öncelikle böyle bir takım çalışmasında bulunduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Bayağı heyecanlıyız. Biz farkındalık yaratmak istiyoruz. Öncelikle belirli spor alanlarının erkeklerle bağdaşlaştırılmasından rahatsızız. Bunların kadınların da yapabileceğini göstermek istiyoruz. Ve rakiplerimizi de bekliyoruz. Kadına yönelik şiddetin dur denmesi için bir farkındalık yaratmak istedik. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.