Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dikkat, Çakma Kapadokyalar Çoğalıyor

GÜNCEL 26.10.2017 - 23:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Dikkat, Çakma Kapadokyalar Çoğalıyor

Dünyada eşi benzeri olmayan peribacalar diyarı Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i kıskanan iller arasına son olarak Balıkesir’de katıldı.
  Dünyada eşi benzeri olmayan peribacalar diyarı Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i kıskanan iller arasına son olarak Balıkesir’de katıldı.   Kapadokya bölgesinin eşi ve benzerinin olmadığını tüm dünya biliyorken ilk olarak Kapadokya özentisi Van’ın Başkale ilçesinde ortaya çıktı. Van Başkale’de sadece birkaç tane bulunan peri bacalarına Vanadokya adı veren Van ne yazık ki Kapadokya’ya rakip olamadan eridi gitti.   Daha sonra ise Afyonkarahisar ise kendi tanıtımını yapmak yerine logo tasarımına Nevşehir özentisini ekleyerek logo tasarımına peribacası yerleştirdi. Ancak bu oyunu ne yerli turistler nede yabancı turistler yemedi.   Daha sonra ise Kars’tan bir sözde fotoğrafçı bir fotoğraf paylaşımı yaparak “Bizimde peribacalarımız var Kapadokya gibi, Mağazbert Peri Bacaları” yazdı. Ancak bu sözde tweette tutmadı.   Ardından ise bir sözde sosyal paylaşımcı “Kapadokya denilince akla ilk gelen yer Nevşehir. Ancak Çorum’un Bayat ilçesinde yağmur sularının oluşturduğu şekillerle yeni bir Kapadokya” paylaşımında bulundu. Ancak ne yazık ki bu da tutmadı.   İşte son örnek ise devletin resmi bir kurumu olan Balıkesir Valiliğinden geldi. Balıkesir Valiliği sosyal medya hesabından “Peribacalarıyla küçük bir Ürgüp, örneği: Savaştepe paylaşımı yaptı. Ancak ne yazık ki devletin resmi kurumu olan Balıkesir Valiliği tweet atarken bile Türkçe imla kurallarına göre paylaşım yapmamış.   İşte tüm bu kardeş şehirlerimize buradan biz küçük mesajımız var. Dünya’da ve Türkiye’de başka Kapadokya yok. Bunu tüm dünya biliyor ama ne yazık ki bizim Türkler halen öğrenmemiş.  Biraz daha yaratıcılık lütfen!   Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de tüm bu paylaşımlara nazaran yazmış olduğu cevapta ise “Kapadokya’yı sadece peribacalarından ibaret zannetmenin kültürel hafifliği. Bir medeniyetten bihaber, araştırmasız mukayese kültürü” yazarak sözde peribacalarına sahip çıkanlara en güzel cevabı vermiş.           
Dünyada eşi benzeri olmayan peribacalar diyarı Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i kıskanan iller arasına son olarak Balıkesir’de katıldı.

 

Dünyada eşi benzeri olmayan peribacalar diyarı Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i kıskanan iller arasına son olarak Balıkesir’de katıldı.

 

Kapadokya bölgesinin eşi ve benzerinin olmadığını tüm dünya biliyorken ilk olarak Kapadokya özentisi Van’ın Başkale ilçesinde ortaya çıktı. Van Başkale’de sadece birkaç tane bulunan peri bacalarına Vanadokya adı veren Van ne yazık ki Kapadokya’ya rakip olamadan eridi gitti.

 

Daha sonra ise Afyonkarahisar ise kendi tanıtımını yapmak yerine logo tasarımına Nevşehir özentisini ekleyerek logo tasarımına peribacası yerleştirdi. Ancak bu oyunu ne yerli turistler nede yabancı turistler yemedi.

 

Daha sonra ise Kars’tan bir sözde fotoğrafçı bir fotoğraf paylaşımı yaparak “Bizimde peribacalarımız var Kapadokya gibi, Mağazbert Peri Bacaları” yazdı. Ancak bu sözde tweette tutmadı.

 

Ardından ise bir sözde sosyal paylaşımcı “Kapadokya denilince akla ilk gelen yer Nevşehir. Ancak Çorum’un Bayat ilçesinde yağmur sularının oluşturduğu şekillerle yeni bir Kapadokya” paylaşımında bulundu. Ancak ne yazık ki bu da tutmadı.

 

İşte son örnek ise devletin resmi bir kurumu olan Balıkesir Valiliğinden geldi. Balıkesir Valiliği sosyal medya hesabından “Peribacalarıyla küçük bir Ürgüp, örneği: Savaştepe paylaşımı yaptı. Ancak ne yazık ki devletin resmi kurumu olan Balıkesir Valiliği tweet atarken bile Türkçe imla kurallarına göre paylaşım yapmamış.

 

İşte tüm bu kardeş şehirlerimize buradan biz küçük mesajımız var. Dünya’da ve Türkiye’de başka Kapadokya yok. Bunu tüm dünya biliyor ama ne yazık ki bizim Türkler halen öğrenmemiş.  Biraz daha yaratıcılık lütfen!

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de tüm bu paylaşımlara nazaran yazmış olduğu cevapta ise “Kapadokya’yı sadece peribacalarından ibaret zannetmenin kültürel hafifliği. Bir medeniyetten bihaber, araştırmasız mukayese kültürü” yazarak sözde peribacalarına sahip çıkanlara en güzel cevabı vermiş. 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.