Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Halk Otobüslerindeki Kameralar Ne İşe Yarar ?

NEVŞEHİR 20.06.2017 - 15:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Halk Otobüslerindeki Kameralar Ne İşe Yarar ?

Nevşehir'de Halk otobüsü içerisinde yaşanan olayların görüntüsünü yetkililerin inceleyip incelemeyeceği merak konusu oldu...
Nevşehir'de Halk otobüsü içerisinde yaşanan olayların görüntüsünü yetkililerin inceleyip incelemeyeceği merak konusu oldu.   Nevşehir’de dün öğle saatlerinde 50 M 0094 plakalı Özel Halk Otobüsü içerisinde yaşanan olayların incelenmesi ve gerekli cezai işlemlerin yapılması için yetkililerin gerekli adımları atıp atmayacağı merak konusu oldu.   Aracını yaşlı vatandaşlar, “kimlik göstererek bindi” diye suratlı sürerek yolcuların yüreğini ağzına getiren, hayatlarını tehlikeye atan bu sürücünün gerek Zabıta Müdürlüğü, gerek Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından nasıl bir cezai işleme tabi tutulacağı merak ediliyor. Her gün yüzlerce vatandaş canlarını bu sürücüye emanet ederken, sürücünün böyle bir tutum sergilemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.     Son zamanlarda Türkiye genelinde artan toplu taşıma araçlarının kazaları sık sık gündeme geliyor. Onlarca, yüzlerce can bir şoförün dikkatsizliği yüzünden yok olup gidiyor.   İşte olayı bu şekilde gerçekleşti Görüntülerde yetkililerin göreceği gibi; Kocaçay yolu üzerinde yaşlı bir amca kart gösterdi diye sinirlenen sürücü, aracını yaşlı amca koltuğuna oturmadan manevralar yaparak, sanki düşürmeye çalışıyormuş gibi sürüyor. Daha sonra ani frenin ardından yolcuların neredeyse tamamı koltuklarından sarsılıyor. Bunun üzerine gazeteci arkadaşımız araç sürücüsüne tepkisini dile getirerek “araçta insan taşıyorsun” diyor. Bunun üzerine sürücü geriye dönerek “Şikâyet eden araçtan insin” gibi söylemlerde bulunarak araç içerisinde ki vatandaşlara açık açık tehdit eder gibi söylemde bulundu. Bu sözlü tartışmalar bir süre daha devam etti. Ardından Çarşı merkezinde yer alan metinler market önünde araçtan inen meslektaşımız araç plakasını alarak yetkililere durumu bildiriyordu.  Hatta meslektaşımız yetkili ile telefonda görüştüğü esnada araç sürücüsü şikayet edildiğini anladı ve araçtan inerek özlü tartışmaları devam ettirdi. Çevreden geçen vatandaşların müdahalesi ile tartışma son buldu. Bu esnada Şoförleri Odası yetkililerinin telefonu halen açıktı. Meslektaşımızın elinde telefon görüşme kayıtları da bulunuyor. Araç ile ilgili şikayetler Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanlığına aynı gün içerisinde bildirildi.     Şimdi yetkililere soruyoruz?   Eğer o araç sürücüsüne tepki gösterilmese halen vatandaşların hayatını tehlikeye atmaya devam mı edecekti? Yapılan tepkiler ve haberlerin ardından bu sürücü halen o önemli mesleği devam ettiriyor mu? Yetkililer böyle sorunların yaşanmaması için ne tür tedbirler alacak? Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçe sonunda neler değişecek? Araçta takılan kameralar neden tek bir merkezden anlık olarak izlenmiyor? Anlık izlenimler bu tür olayların önüne geçmez mi?  
Nevşehir'de Halk otobüsü içerisinde yaşanan olayların görüntüsünü yetkililerin inceleyip incelemeyeceği merak konusu oldu...

Nevşehir'de Halk otobüsü içerisinde yaşanan olayların görüntüsünü yetkililerin inceleyip incelemeyeceği merak konusu oldu.

 

Nevşehir’de dün öğle saatlerinde 50 M 0094 plakalı Özel Halk Otobüsü içerisinde yaşanan olayların incelenmesi ve gerekli cezai işlemlerin yapılması için yetkililerin gerekli adımları atıp atmayacağı merak konusu oldu.

 

Aracını yaşlı vatandaşlar, “kimlik göstererek bindi” diye suratlı sürerek yolcuların yüreğini ağzına getiren, hayatlarını tehlikeye atan bu sürücünün gerek Zabıta Müdürlüğü, gerek Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından nasıl bir cezai işleme tabi tutulacağı merak ediliyor. Her gün yüzlerce vatandaş canlarını bu sürücüye emanet ederken, sürücünün böyle bir tutum sergilemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.  

 

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan toplu taşıma araçlarının kazaları sık sık gündeme geliyor. Onlarca, yüzlerce can bir şoförün dikkatsizliği yüzünden yok olup gidiyor.

 

İşte olayı bu şekilde gerçekleşti
Görüntülerde yetkililerin göreceği gibi; Kocaçay yolu üzerinde yaşlı bir amca kart gösterdi diye sinirlenen sürücü, aracını yaşlı amca koltuğuna oturmadan manevralar yaparak, sanki düşürmeye çalışıyormuş gibi sürüyor. Daha sonra ani frenin ardından yolcuların neredeyse tamamı koltuklarından sarsılıyor. Bunun üzerine gazeteci arkadaşımız araç sürücüsüne tepkisini dile getirerek “araçta insan taşıyorsun” diyor. Bunun üzerine sürücü geriye dönerek “Şikâyet eden araçtan insin” gibi söylemlerde bulunarak araç içerisinde ki vatandaşlara açık açık tehdit eder gibi söylemde bulundu. Bu sözlü tartışmalar bir süre daha devam etti. Ardından Çarşı merkezinde yer alan metinler market önünde araçtan inen meslektaşımız araç plakasını alarak yetkililere durumu bildiriyordu.  Hatta meslektaşımız yetkili ile telefonda görüştüğü esnada araç sürücüsü şikayet edildiğini anladı ve araçtan inerek özlü tartışmaları devam ettirdi. Çevreden geçen vatandaşların müdahalesi ile tartışma son buldu. Bu esnada Şoförleri Odası yetkililerinin telefonu halen açıktı. Meslektaşımızın elinde telefon görüşme kayıtları da bulunuyor. Araç ile ilgili şikayetler Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanlığına aynı gün içerisinde bildirildi.  

 

Şimdi yetkililere soruyoruz?


  Eğer o araç sürücüsüne tepki gösterilmese halen vatandaşların hayatını tehlikeye atmaya devam mı edecekti?

Yapılan tepkiler ve haberlerin ardından bu sürücü halen o önemli mesleği devam ettiriyor mu?


Yetkililer böyle sorunların yaşanmaması için ne tür tedbirler alacak?


Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçe sonunda neler değişecek?


Araçta takılan kameralar neden tek bir merkezden anlık olarak izlenmiyor?


Anlık izlenimler bu tür olayların önüne geçmez mi?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.