Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

2017 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Ödül Töreni Yapıldı

SPOR 06.05.2017 - 20:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

2017 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Ödül Töreni Yapıldı

Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmaları tamamlandı.
Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmaları tamamlandı.   Nevşehir Avanos İlçesi Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İlimiz Valisi İlhami Aktaş, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, ilçe daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.   Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay konuşmasında; “Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmasına 51 ilden 121 okulun ve 594 öğrenci katıldı ve 7 tur boyunca devam eden turnuvalar çok güzel geçti ayrıca okullarda satranç takımlarının yer alması çok önemli, ülkemiz de 81 ilde satranç sınıflarının oluşturulması yönünde projeler yapıyoruz. Bizlere Avanos İlçesi ev sahipliği yaptı ve çok memnun kaldık burada coğrafi güzelliklerin tadına varmış olduk, Nevşehir’de kaldığımız müddetçe bizlere verdiği desteklerden dolayı başta Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi   Daha sonra yarışma sonucu açıklandı ve takımların ilk dört dereceyi elde etmek için kıran kırana yarıştığı yarışmanın final turu öncesinde; Küçükler Kızlar’da Özel Kocatürk Ortaokulu (Manisa), Küçükler Genel’de Özel Bursa Bahçeşehir Ortaokulu (Bursa), Yıldızlar Kızlar’da Akyol Ortaokulu (Gaziantep), Yıldızlar Genel’de Özel Acıbadem Bilim Doğa O.O (İstanbul), Gençler Kızlar’da Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul), Gençler Genel’de ise Özel Antalya Bahçeşehir And. Lis. (Antalya) tek başına liderliği kazandı.   Vali Aktaş ise Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmasının ilimizde yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, yarışmayı tamamlayan tüm sporcuları kutladı.   Tören sonunda, Vali Aktaş dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti, sporculara başarılarının devamını diledi.  
Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmaları tamamlandı.

Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmaları tamamlandı.

 

Nevşehir Avanos İlçesi Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İlimiz Valisi İlhami Aktaş, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, ilçe daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay konuşmasında; “Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmasına 51 ilden 121 okulun ve 594 öğrenci katıldı ve 7 tur boyunca devam eden turnuvalar çok güzel geçti ayrıca okullarda satranç takımlarının yer alması çok önemli, ülkemiz de 81 ilde satranç sınıflarının oluşturulması yönünde projeler yapıyoruz. Bizlere Avanos İlçesi ev sahipliği yaptı ve çok memnun kaldık burada coğrafi güzelliklerin tadına varmış olduk, Nevşehir’de kaldığımız müddetçe bizlere verdiği desteklerden dolayı başta Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi

 

Daha sonra yarışma sonucu açıklandı ve takımların ilk dört dereceyi elde etmek için kıran kırana yarıştığı yarışmanın final turu öncesinde; Küçükler Kızlar’da Özel Kocatürk Ortaokulu (Manisa), Küçükler Genel’de Özel Bursa Bahçeşehir Ortaokulu (Bursa), Yıldızlar Kızlar’da Akyol Ortaokulu (Gaziantep), Yıldızlar Genel’de Özel Acıbadem Bilim Doğa O.O (İstanbul), Gençler Kızlar’da Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul), Gençler Genel’de ise Özel Antalya Bahçeşehir And. Lis. (Antalya) tek başına liderliği kazandı.

 

Vali Aktaş ise Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği Final Yarışmasının ilimizde yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, yarışmayı tamamlayan tüm sporcuları kutladı.

 

Tören sonunda, Vali Aktaş dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti, sporculara başarılarının devamını diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.