Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

2017 yılı Fitre Miktarı Belli Oldu

ASAYİŞ 06.05.2017 - 13:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

2017 yılı Fitre Miktarı Belli Oldu

2017 yılındaki Nevşehir’de uygulanan fitre miktarlarının belli olduğu bildirildi.
2017 yılındaki Nevşehir’de uygulanan fitre miktarlarının belli olduğu bildirildi.   Din İşleri Yüksek Kurulu​'nun kararına göre, Nevşehir'de bu yıl uygulanacak olan fitre miktarı 16 lira olarak belirlendi.   Din İşleri Yüksek Kurulu, 26 Nisan tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in başkanlığında toplandı.   2017 yılı Sadaka-ı Fıtır (fitre) miktarı konusu görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2017 yılı Ramazan Ayı'nın başlangıcından 2018 yılı Ramazan Ayı'nın başlangıcına kadar olan sürede 16 lira olarak belirlenmesine karar verildi.
2017 yılındaki Nevşehir’de uygulanan fitre miktarlarının belli olduğu bildirildi.

2017 yılındaki Nevşehir’de uygulanan fitre miktarlarının belli olduğu bildirildi.

 

Din İşleri Yüksek Kurulu​'nun kararına göre, Nevşehir'de bu yıl uygulanacak olan fitre miktarı 16 lira olarak belirlendi.

 

Din İşleri Yüksek Kurulu, 26 Nisan tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in başkanlığında toplandı.

 

2017 yılı Sadaka-ı Fıtır (fitre) miktarı konusu görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2017 yılı Ramazan Ayı'nın başlangıcından 2018 yılı Ramazan Ayı'nın başlangıcına kadar olan sürede 16 lira olarak belirlenmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.