Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

APAK Gıda A.Ş Haber Merkezimize Açıklamada Bulundu

NEVŞEHİR 31.03.2017 - 17:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

APAK Gıda A.Ş Haber Merkezimize Açıklamada Bulundu

Lale Haber Nevşehir ilinde farklı yayın ilkesi ile yayın hayatına devam ederek bazı medya kuruluşları gibi sadece ziyaret haberleri yaparak değil ildeki sorunlara da değinerek olayların aydınlatılması ve kentin gelişmesi için hizmet ederek kamuoyunu bilgilendirilmektedir.
Lale Haber  Nevşehir ilinde farklı yayın ilkesi ile yayın hayatına devam ederek bazı medya kuruluşları gibi sadece ziyaret haberleri yaparak değil ildeki sorunlara da değinerek olayların aydınlatılması ve kentin gelişmesi için hizmet ederek kamuoyunu bilgilendirilmektedir.   Bu bağlamda , Lale Haber Merkezimiz tarafından geçtiğimiz günlerde Nevşehir’de hizmet veren APAK Gıda yaptığımız APAK Gıda Çalışma Hayatındaki Milli Seferberliğini İşçi Çıkarmak mı haberimiz sonrası açıklamada bulundu.   APAK Gıda Yönetim Kurulu yetkilileri tarafından haber merkezimize yapılan açıklamada ; 27.03.2017 tarihinde Haber Merkezinizce APAK Gıda Çalışma Hayatındaki Milli Seferberliğini İşçi Çıkarmak mı şeklinde yapılan haberin içeriğindeki APAK Gıdanın işçi kıyımı yaptığı hususu doğru değildir. İşçi çalıştırma prensibine şirketimizle uyularak işçi hakları korunmak suretiyle istihdam ve çalışma hususunda gerekli birimler ile koordineli olarak çalışıyoruz.   Firmamızda hiçbir şekilde sigortasız personel çalıştırılmamakta, ücretler ve diğer tüm yasal haklar maaş ve avans günlerinde banka aracılığıyla hukuka uygun bir şekilde personel hesaplarına yatırılmaktadır.   13.06.2016 tarihinden itibaren devrolunmuş ticari faaliyetine Acıgöl /Nevşehir OSB ‘ de ülke Sanayisine ,ekonomisine ve istihdamına büyük katkıda bulunarak sürdürmektedir.   Edinmiş olduğu düstur ile İşçi haklarını koruyan ve gözeten bir anlayış içerisinde çalışma hayatına büyük bir kararlılık ve azimle devam etmektedir.   Haberinizde belirtilen  “İşçilik kıyımı “ değil Aksine ilerleyen günlerde daha fazla iş gücünden faydalanmak adına Acıgöl Fabrika üretim ve saha büyütme çalışmaları başlatılmış olup ek depo inşaat çalışmaları devam ermektedir. Akabinde yurt dışından siparişi verilen patates cipsi , popcorn (patlamış mısır) ve diyet disk ürünleri üretim hatlarının kurulumu gerçekleşecek ve iş hacmi kadar işçi alımları olacaktır. Bu tür dedikoduların Nevşehir iline hizmet veren ve bir çok kişiye ekmek kapısı olan Apak Pazarlama ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş’ye ticari anlamda da zarar vermektedir.   Takdir edilir ki İş Kanunu’ndan kaynaklı İşçi ve İşveren hakları mevcuttur. Şirketimiz bu hakları sonuna kadar kullanma yetisine sahip olup “..Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık, sağlık sebepleri , devamsızlık ,deneme süresi dahilinde, istifa vs. …” sebeplerinden kaynaklı işçi çıkarımları dışında her hangi bir keyfi işçi çıkarma söz konusu değildir. Bu durumun aksi hayatın olağan akışına terstir. APAK Gıda A.Ş olarak başta Lale Haber Ailesine bu dedikodunun önüne geçtiği için teşekkür eder tüm kamuoyu ile paylaşırız" denildi.
Lale Haber Nevşehir ilinde farklı yayın ilkesi ile yayın hayatına devam ederek bazı medya kuruluşları gibi sadece ziyaret haberleri yaparak değil ildeki sorunlara da değinerek olayların aydınlatılması ve kentin gelişmesi için hizmet ederek kamuoyunu bilgilendirilmektedir.

Lale Haber  Nevşehir ilinde farklı yayın ilkesi ile yayın hayatına devam ederek bazı medya kuruluşları gibi sadece ziyaret haberleri yaparak değil ildeki sorunlara da değinerek olayların aydınlatılması ve kentin gelişmesi için hizmet ederek kamuoyunu bilgilendirilmektedir.

 

Bu bağlamda , Lale Haber Merkezimiz tarafından geçtiğimiz günlerde Nevşehir’de hizmet veren APAK Gıda yaptığımız APAK Gıda Çalışma Hayatındaki Milli Seferberliğini İşçi Çıkarmak mı haberimiz sonrası açıklamada bulundu.

 

APAK Gıda Yönetim Kurulu yetkilileri tarafından haber merkezimize yapılan açıklamada ; 27.03.2017 tarihinde Haber Merkezinizce APAK Gıda Çalışma Hayatındaki Milli Seferberliğini İşçi Çıkarmak mı şeklinde yapılan haberin içeriğindeki APAK Gıdanın işçi kıyımı yaptığı hususu doğru değildir. İşçi çalıştırma prensibine şirketimizle uyularak işçi hakları korunmak suretiyle istihdam ve çalışma hususunda gerekli birimler ile koordineli olarak çalışıyoruz.

 

Firmamızda hiçbir şekilde sigortasız personel çalıştırılmamakta, ücretler ve diğer tüm yasal haklar maaş ve avans günlerinde banka aracılığıyla hukuka uygun bir şekilde personel hesaplarına yatırılmaktadır.

 

13.06.2016 tarihinden itibaren devrolunmuş ticari faaliyetine Acıgöl /Nevşehir OSB ‘ de ülke Sanayisine ,ekonomisine ve istihdamına büyük katkıda bulunarak sürdürmektedir.

 

Edinmiş olduğu düstur ile İşçi haklarını koruyan ve gözeten bir anlayış içerisinde çalışma hayatına büyük bir kararlılık ve azimle devam etmektedir.

 

Haberinizde belirtilen  “İşçilik kıyımı “ değil Aksine ilerleyen günlerde daha fazla iş gücünden faydalanmak adına Acıgöl Fabrika üretim ve saha büyütme çalışmaları başlatılmış olup ek depo inşaat çalışmaları devam ermektedir. Akabinde yurt dışından siparişi verilen patates cipsi , popcorn (patlamış mısır) ve diyet disk ürünleri üretim hatlarının kurulumu gerçekleşecek ve iş hacmi kadar işçi alımları olacaktır. Bu tür dedikoduların Nevşehir iline hizmet veren ve bir çok kişiye ekmek kapısı olan Apak Pazarlama ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş’ye ticari anlamda da zarar vermektedir.

 

Takdir edilir ki İş Kanunu’ndan kaynaklı İşçi ve İşveren hakları mevcuttur. Şirketimiz bu hakları sonuna kadar kullanma yetisine sahip olup “..Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık, sağlık sebepleri , devamsızlık ,deneme süresi dahilinde, istifa vs. …” sebeplerinden kaynaklı işçi çıkarımları dışında her hangi bir keyfi işçi çıkarma söz konusu değildir. Bu durumun aksi hayatın olağan akışına terstir. APAK Gıda A.Ş olarak başta Lale Haber Ailesine bu dedikodunun önüne geçtiği için teşekkür eder tüm kamuoyu ile paylaşırız" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.