Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir TÜGVA Memleket İçin EVET

31.03.2017 - 16:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir TÜGVA Memleket İçin EVET

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği Referanduma sayılı günler kala Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Yaş 18 Evet stantı kurarak referandum için neden evet sorularını yanıtlıyor.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği Referanduma sayılı günler kala Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Yaş 18 Evet stantı kurarak referandum için neden evet sorularını yanıtlıyor.     Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı; "Günümüzde sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın kurucu lideri olduğu AK Parti’nin parlamentoda çoğunlukta olması, Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilenmesidir. Şu andaki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini öngörebilirmiyiz? tabiki de hayır. Farklı bir siyasal tablonun da çıkması muhtemeldir ki çok partili sisteme geçildiği günden günümüze kadar bu durumları çokça yaşadık ve ağır bedelleri beraberce ödedik. Koalisyonların olumsuz yanlarını İtalya’dan sonra yaşayan ikinci ülkeyiz. Seçim kampanyaları esnasında siyasi partiler birbirilerine olmadık sözleri söyleyecek seçim bittiğinde de çoğunluk sağlanamayınca hadi beraber hükümeti kurun bakalım diyeceğiz.   Oldu mu şimdi? Olmadı tabi hiçbir zamanda olmamıştır. Seçimler sonrası gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olmuştur. Bütün bu olumsuzlukların meclis başkanını seçme aşamasında, hükümeti kurma çalışmalarında,meclisin yasama çalışmalarında ve daha birçok konuda devamlılık gösterdiğini en iyi bilen bir milletiz. Ortaya çıkan bu durum ülkemizin tüm katmanlarına sirayet etmekle kalmayıp milletimizin moral motivasyonunu olumsuz etkileyip siyasetçiyi ve siyaset kurumunu da yıpratmış oluyordu.   Parlamenter sistemde 2001’de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında çıkan gerilimin ülke ekonomisine nelere mal olduğunu unutmamamız gerekir. Halihazırdaki sistemimizde cumhurbaşkanı farklı başbakan farklı siyasi eğilimlerde oldukları ya da aralarında uyum olmadığını düşündüğümüz takdirde hepimizinde içinde olduğumuz aracın direksiyonunun ne tarafa kim tarafından ne zaman çevrileceğini kimse bilemez. Ama bilinen ve değişmeyen bir gerçek var o da kaosdur. Bu yüzden bizim gibi koalisyonlardan bunalan günümüz İtalyasında koalisyonlar yasaklandı ve hükümet kurulabilme aşamasındaki sorunlar bertaraf edildi. Artık sıra bizde" diye konuştu.    
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği Referanduma sayılı günler kala Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Yaş 18 Evet stantı kurarak referandum için neden evet sorularını yanıtlıyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği Referanduma sayılı günler kala Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Yaş 18 Evet stantı kurarak referandum için neden evet sorularını yanıtlıyor.

 

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı; "Günümüzde sistem krizinin olmamasının nedeni, Cumhurbaşkanımızın kurucu lideri olduğu AK Parti’nin parlamentoda çoğunlukta olması, Başbakanımızla uyumlu bir çalışma sergilenmesidir. Şu andaki uyumun sonsuza kadar devam edeceğini öngörebilirmiyiz? tabiki de hayır. Farklı bir siyasal tablonun da çıkması muhtemeldir ki çok partili sisteme geçildiği günden günümüze kadar bu durumları çokça yaşadık ve ağır bedelleri beraberce ödedik. Koalisyonların olumsuz yanlarını İtalya’dan sonra yaşayan ikinci ülkeyiz. Seçim kampanyaları esnasında siyasi partiler birbirilerine olmadık sözleri söyleyecek seçim bittiğinde de çoğunluk sağlanamayınca hadi beraber hükümeti kurun bakalım diyeceğiz.

 

Oldu mu şimdi? Olmadı tabi hiçbir zamanda olmamıştır. Seçimler sonrası gerilimlerin anayasal mekanizmalar içinde çözümü çok zor olmuştur. Bütün bu olumsuzlukların meclis başkanını seçme aşamasında, hükümeti kurma çalışmalarında,meclisin yasama çalışmalarında ve daha birçok konuda devamlılık gösterdiğini en iyi bilen bir milletiz. Ortaya çıkan bu durum ülkemizin tüm katmanlarına sirayet etmekle kalmayıp milletimizin moral motivasyonunu olumsuz etkileyip siyasetçiyi ve siyaset kurumunu da yıpratmış oluyordu.

 

Parlamenter sistemde 2001’de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında çıkan gerilimin ülke ekonomisine nelere mal olduğunu unutmamamız gerekir. Halihazırdaki sistemimizde cumhurbaşkanı farklı başbakan farklı siyasi eğilimlerde oldukları ya da aralarında uyum olmadığını düşündüğümüz takdirde hepimizinde içinde olduğumuz aracın direksiyonunun ne tarafa kim tarafından ne zaman çevrileceğini kimse bilemez. Ama bilinen ve değişmeyen bir gerçek var o da kaosdur. Bu yüzden bizim gibi koalisyonlardan bunalan günümüz İtalyasında koalisyonlar yasaklandı ve hükümet kurulabilme aşamasındaki sorunlar bertaraf edildi. Artık sıra bizde" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.