Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nevşehir’de Öğrencileri LYS’ye İlkokulda mı Hazırlıyoruz !

EĞİTİM 28.02.2017 - 11:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Öğrencileri LYS’ye İlkokulda mı Hazırlıyoruz !

Nevşehir’de eğitim anlamında eleştiri ve öneri sunacak sendikalar eğitim harici başka işler ile uğraşınca Lale Haber olarak biz ilgilenelim istedik.
Nevşehir’de eğitim anlamında eleştiri ve öneri sunacak sendikalar eğitim harici başka işler ile uğraşınca Lale Haber olarak biz ilgilenelim istedik.   Nevşehir’de eğitim gören ve Birinci dönem okumayı söken İlkokul 1.Sınıf öğrencileri, ikinci dönemin hemen başında hayal dünyalarını ve yeteneklerini katleden TEST ÇÖZME uygulamasına tabi tutulmaya başladıkları bilgisine ulaşıldı.   Öğrencilerin bu yaz LYS´ye girecekmiş gibi çoktan seçmeli TEST sınavlarına tabi tutulmaları eğitimcilerce eleştiri alıyor.     Nevşehir eğitiminde garabet üstüne garabetler yaşanmaya devam ediyor. İlkokulda okumayı söker sökmez ellerine öğrencilerin test tutuşturulduğu bilinirken, bunun son derece sakıncalı olduğu eğitimcilerce vurgulanıyor.     Çocukların tam renkli dünyayı algılayacakları bir zamanda, ellerinde “eğitmenlerce” şıklardan örülmüş sorular tutuşturularak zihinlerinin daraltılı ifade ediliyor.     Bu yaşta öğrencilerin kesin doğru ve kesin yanlış gibi dar bir cendere içerisine sokulmasının son derece yanlış olduğunu belirten uzman eğitimciler, bu durumdan Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün haberinin olmadığını sandıklarını ifade ediyorlar.     Bundan da öte, Müzik ve Resim gibi sanat derslerinde Matematik, Hayat Bilgisi gibi derslerin yapıldığı, hatta test soruları çözülmesinin tam bir skandal olduğu belirtilirken, öğrencilerin yeteneklerinin gelişip sanat bilincinin törpülendiği ifade ediliyor.   Okul çağında sanat eğitimi almamış bireylerin ileride,  şiddete ve kabalığa yöneleceğine bilinirken, Nevşehir’de eğitim sendikalarının bu işle neden ilgilenmediği bu skandalları bu garabetleri neden sonlandırmadığı merak ediliyor.   Nevşehir’de eğitimciler yeni müfredatın çok iyi hazırlandığını dile getirirlerken, ilköğretim ilk 4´de yapılandırıcı eğitim felsefesinin uygulanması gerektiğini belirtiyorlar. İlkokul ilk 4´de öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması hususunda çalışmaların ortaya konulması gerekirken, bilgilerini ölçmeye yönelik Çoktan Seçmeleri Testlerle, zeka ve hayallerinin törpülendiği görüşleri eğitimcilerce dile getiriliyor.  
Nevşehir’de eğitim anlamında eleştiri ve öneri sunacak sendikalar eğitim harici başka işler ile uğraşınca Lale Haber olarak biz ilgilenelim istedik.

Nevşehir’de eğitim anlamında eleştiri ve öneri sunacak sendikalar eğitim harici başka işler ile uğraşınca Lale Haber olarak biz ilgilenelim istedik.

 

Nevşehir’de eğitim gören ve Birinci dönem okumayı söken İlkokul 1.Sınıf öğrencileri, ikinci dönemin hemen başında hayal dünyalarını ve yeteneklerini katleden TEST ÇÖZME uygulamasına tabi tutulmaya başladıkları bilgisine ulaşıldı.

 

Öğrencilerin bu yaz LYS´ye girecekmiş gibi çoktan seçmeli TEST sınavlarına tabi tutulmaları eğitimcilerce eleştiri alıyor.

 

 

Nevşehir eğitiminde garabet üstüne garabetler yaşanmaya devam ediyor. İlkokulda okumayı söker sökmez ellerine öğrencilerin test tutuşturulduğu bilinirken, bunun son derece sakıncalı olduğu eğitimcilerce vurgulanıyor.

 

 

Çocukların tam renkli dünyayı algılayacakları bir zamanda, ellerinde “eğitmenlerce” şıklardan örülmüş sorular tutuşturularak zihinlerinin daraltılı ifade ediliyor.

 

 

Bu yaşta öğrencilerin kesin doğru ve kesin yanlış gibi dar bir cendere içerisine sokulmasının son derece yanlış olduğunu belirten uzman eğitimciler, bu durumdan Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün haberinin olmadığını sandıklarını ifade ediyorlar.

 

 

Bundan da öte, Müzik ve Resim gibi sanat derslerinde Matematik, Hayat Bilgisi gibi derslerin yapıldığı, hatta test soruları çözülmesinin tam bir skandal olduğu belirtilirken, öğrencilerin yeteneklerinin gelişip sanat bilincinin törpülendiği ifade ediliyor.

 

Okul çağında sanat eğitimi almamış bireylerin ileride,  şiddete ve kabalığa yöneleceğine bilinirken, Nevşehir’de eğitim sendikalarının bu işle neden ilgilenmediği bu skandalları bu garabetleri neden sonlandırmadığı merak ediliyor.

 

Nevşehir’de eğitimciler yeni müfredatın çok iyi hazırlandığını dile getirirlerken, ilköğretim ilk 4´de yapılandırıcı eğitim felsefesinin uygulanması gerektiğini belirtiyorlar. İlkokul ilk 4´de öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması hususunda çalışmaların ortaya konulması gerekirken, bilgilerini ölçmeye yönelik Çoktan Seçmeleri Testlerle, zeka ve hayallerinin törpülendiği görüşleri eğitimcilerce dile getiriliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.