Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir Basını Gelenekleri Yaşatmaya Devam Ediyor

NEVŞEHİR 12.01.2017 - 14:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir Basını Gelenekleri Yaşatmaya Devam Ediyor

Nevşehir Basını tarihi derinlikleri ile buluşarak yoluna devam ediyor.
Nevşehir Basını tarihi derinlikleri ile buluşarak yoluna devam ediyor.   Nevşehir Basını gelenekleri modernize ederek yaşatmaya çalışıyor. Eski Türk adetlerinden olan “saya gezmesi” mantığı çerçevesinde bilumum davetlere katılan Nevşehir Basını bu vesileyle örf ve adetleri de yeniden gündeme taşımaya gayret ediyor.   Basın hayatı içinde olupta, herhangi bir vesilelerle bu saya gezmesine katılamayan bazı gazetecilerin ise sosyal medyadan melul ve mahzun bir şekilde bu fotoğraflara bakarak iç geçirdikleri alınan bilgiler arasında.   10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesiyle organize edilen bütün davetlere” SAYA GEZMESİ” mantığı çerçevesinde tekmil iştirak eden basınımızın güzide temsilcileri bu davranışı memnuniyet ile karşılanmaya devam ediyor.   Kadim Anadolu bilgeliği çerçevesinde, SAYA KÜLTÜRÜ ve GAZE DÜĞÜNÜ geleneğini anımsatan bu tür davetlerin, gelecek kuşaklara aktarılması kapsamında elinden geleni yapan NEVŞEHİR’İN GÜZİDE BASINI TEMSİLCİLERİ, bu davranışı takdir ediliyor.   Unutulmaya yüz tutan geleneklerden olan SAYA GEZMESİNİN modernize edilerek yaşatılmasının çok önemli bir adım olduğunu dile getiren sosyal araştırmacılar, necip şehir basınının bu gayretinin de çok önemli olduğuna vurgu yapıyorlar.   Gelecek yıl, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle NEVŞEHİR BASINININ” “GAZE DÜĞÜNÜ” geleneğini de yeniden ihya etmesi arzulanıyor. Gaze Düğünü Anadolu´da ve Nevşehir’de canlı olduğu zamanlarda misafirlerin yatılı bir haftalık düğünler olduğu ve bu düğünlerin dillere destan olduğu vurgulanıyor.   NEVŞEHİR BASINININ, kalabalık “GAZE DÜĞÜNLERİNDE” var olagelen “kaşığınla çatalınla yemeğe buyur” davetini modernize ederek, gazete desenli kaşıklar yaptırarak bu davetlere katılıp GAZE DÜĞÜNÜ gelenliğinin  yaşatılmasına da yeniden katkı sunması bekleniyor.       
Nevşehir Basını tarihi derinlikleri ile buluşarak yoluna devam ediyor.

Nevşehir Basını tarihi derinlikleri ile buluşarak yoluna devam ediyor.

 

Nevşehir Basını gelenekleri modernize ederek yaşatmaya çalışıyor. Eski Türk adetlerinden olan “saya gezmesi” mantığı çerçevesinde bilumum davetlere katılan Nevşehir Basını bu vesileyle örf ve adetleri de yeniden gündeme taşımaya gayret ediyor.

 

Basın hayatı içinde olupta, herhangi bir vesilelerle bu saya gezmesine katılamayan bazı gazetecilerin ise sosyal medyadan melul ve mahzun bir şekilde bu fotoğraflara bakarak iç geçirdikleri alınan bilgiler arasında.

 

10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesiyle organize edilen bütün davetlere” SAYA GEZMESİ” mantığı çerçevesinde tekmil iştirak eden basınımızın güzide temsilcileri bu davranışı memnuniyet ile karşılanmaya devam ediyor.

 

Kadim Anadolu bilgeliği çerçevesinde, SAYA KÜLTÜRÜ ve GAZE DÜĞÜNÜ geleneğini anımsatan bu tür davetlerin, gelecek kuşaklara aktarılması kapsamında elinden geleni yapan NEVŞEHİR’İN GÜZİDE BASINI TEMSİLCİLERİ, bu davranışı takdir ediliyor.

 

Unutulmaya yüz tutan geleneklerden olan SAYA GEZMESİNİN modernize edilerek yaşatılmasının çok önemli bir adım olduğunu dile getiren sosyal araştırmacılar, necip şehir basınının bu gayretinin de çok önemli olduğuna vurgu yapıyorlar.

 

Gelecek yıl, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle NEVŞEHİR BASINININ” “GAZE DÜĞÜNÜ” geleneğini de yeniden ihya etmesi arzulanıyor. Gaze Düğünü Anadolu´da ve Nevşehir’de canlı olduğu zamanlarda misafirlerin yatılı bir haftalık düğünler olduğu ve bu düğünlerin dillere destan olduğu vurgulanıyor.

 

NEVŞEHİR BASINININ, kalabalık “GAZE DÜĞÜNLERİNDE” var olagelen “kaşığınla çatalınla yemeğe buyur” davetini modernize ederek, gazete desenli kaşıklar yaptırarak bu davetlere katılıp GAZE DÜĞÜNÜ gelenliğinin  yaşatılmasına da yeniden katkı sunması bekleniyor. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.