Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP İlçe Başkanı Demir'den Ürgüp Belediyesine Çağrı

İLÇELER 12.01.2017 - 10:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP İlçe Başkanı Demir'den Ürgüp Belediyesine Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığı Basın Duyurusu yayımladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığı Basın Duyurusu yayımladı.   Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir yaptığı açıklamada ; Öncelikle; belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu alt yapı çalışmalarından dolayı hemşehrilerimiz adına size ve ekibinize teşekkür ediyoruz.   Bilindiği üzere; belediyeler, "Belediye Gelirleri Kanunu"na göre yapmış oldukları hizmetin karşılığını "Harcamalara katılma payı" maddesindeki koşullara bağlı kalarak hemşehrilerimizden tahsil edebilirler. Sizler de belediye encümeni olarak kanalizasyon ve içme suyu şebeke çalışmalarının karşılığını tahsil etme kararı almış bulunmaktasınız. Hepimizin ortak takdiridir ki; 2016 yılı ülkemiz için son derece zor bir yıl oldu. Bilhassa bizim bölgemiz bu zorluğu ekonomik bağlamda en fazla yaşayan, halen de sorunların hüküm sürdüğü bir bölge. Özellikle turizm sektöründe yaşanan kriz ortamı ne yazık ki, işletmecilerimizin yanı sıra sektörde çalışan hemşehrilerimizi de çok derinden etkiledi. Görünen o ki bu ekonomik bunalımlar bir süre daha devam edecektir. Çok acıdır ki; binlerce turizm çalışanı arkadaşımız işsiz kaldı. Günlük yaşamını geçirmekte zorlanan hemşehrilerimize bu zorlu dönemde yardımcı olmak başta belediyemiz olmak üzere hepimizin genel görevidir düşüncesindeyiz. Sırt sırta verirsek zorlukların üstesinden gelebiliriz.   Bu çerçevede; her ne kadar Belediye Gelirleri Kanununa göre katılma payı alınsa da, yine geçtiğimiz yılda eklenen bir maddeyle payın alınıp alınmamasının takdiri belediye meclisimizin yetkisine bırakılmıştır.   Yukarıda açıklamaya çalıştığım üzere hemşehrilerimizin sıkıntılı sürecinde biraz olsun yüklerini hafifletmek adına belediye encümenlerimizin almış olduğu kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyorum.   Ürgüp belediyemizin ve hemşehrilerimizin menfaatini düşünerek, kesinlikle siyasi bir rant gözetmeksinizin, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı olarak bu konuda doğrudan Sayın Ürgüp Belediye Başkanı ile konuşmak, görüş alışverişinde bulunmak, bir ortak paydada buluşabilmek için 04.01.2017 tarihinde randevu talep ettik. Fakat maalesef sayın Belediye Başkanı Fahri Yıldız Bey'in, "işlerinin yoğunluğundan dolayı müsait olmadığı" ve uygun bir zamanında bize geri dönüş yapılacağı tarafımıza bildirildi. Randevu isteğimizin üzerinden bir süre geçmesine rağmen görüşme imkanı bulamamamız nedeniyle biz de görüşlerimizi basın yoluyla iletmek istedik. Ülkemizin içinden geçtiği böyle bir süreçte gönül isterdi ki; çoğulcu bir yaklaşımla olaylara bakıp ondan sonra uzlaşıyla kararlar alınsın. Ürgüp'ümüz için yapacağınız tüm çalışmalarda partimiz ve meclis üyesi arkadaşlarımızla her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Saygılarımla; denildi.  
Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığı Basın Duyurusu yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığı Basın Duyurusu yayımladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir yaptığı açıklamada ; Öncelikle; belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu alt yapı çalışmalarından dolayı hemşehrilerimiz adına size ve ekibinize teşekkür ediyoruz.

 

Bilindiği üzere; belediyeler, "Belediye Gelirleri Kanunu"na göre yapmış oldukları hizmetin karşılığını "Harcamalara katılma payı" maddesindeki koşullara bağlı kalarak hemşehrilerimizden tahsil edebilirler. Sizler de belediye encümeni olarak kanalizasyon ve içme suyu şebeke çalışmalarının karşılığını tahsil etme kararı almış bulunmaktasınız.

Hepimizin ortak takdiridir ki; 2016 yılı ülkemiz için son derece zor bir yıl oldu. Bilhassa bizim bölgemiz bu zorluğu ekonomik bağlamda en fazla yaşayan, halen de sorunların hüküm sürdüğü bir bölge. Özellikle turizm sektöründe yaşanan kriz ortamı ne yazık ki, işletmecilerimizin yanı sıra sektörde çalışan hemşehrilerimizi de çok derinden etkiledi. Görünen o ki bu ekonomik bunalımlar bir süre daha devam edecektir. Çok acıdır ki; binlerce turizm çalışanı arkadaşımız işsiz kaldı. Günlük yaşamını geçirmekte zorlanan hemşehrilerimize bu zorlu dönemde yardımcı olmak başta belediyemiz olmak üzere hepimizin genel görevidir düşüncesindeyiz. Sırt sırta verirsek zorlukların üstesinden gelebiliriz.

 

Bu çerçevede; her ne kadar Belediye Gelirleri Kanununa göre katılma payı alınsa da, yine geçtiğimiz yılda eklenen bir maddeyle payın alınıp alınmamasının takdiri belediye meclisimizin yetkisine bırakılmıştır.

 

Yukarıda açıklamaya çalıştığım üzere hemşehrilerimizin sıkıntılı sürecinde biraz olsun yüklerini hafifletmek adına belediye encümenlerimizin almış olduğu kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyorum.

 

Ürgüp belediyemizin ve hemşehrilerimizin menfaatini düşünerek, kesinlikle siyasi bir rant gözetmeksinizin, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı olarak bu konuda doğrudan Sayın Ürgüp Belediye Başkanı ile konuşmak, görüş alışverişinde bulunmak, bir ortak paydada buluşabilmek için 04.01.2017 tarihinde randevu talep ettik. Fakat maalesef sayın Belediye Başkanı Fahri Yıldız Bey'in, "işlerinin yoğunluğundan dolayı müsait olmadığı" ve uygun bir zamanında bize geri dönüş yapılacağı tarafımıza bildirildi. Randevu isteğimizin üzerinden bir süre geçmesine rağmen görüşme imkanı bulamamamız nedeniyle biz de görüşlerimizi basın yoluyla iletmek istedik. Ülkemizin içinden geçtiği böyle bir süreçte gönül isterdi ki; çoğulcu bir yaklaşımla olaylara bakıp ondan sonra uzlaşıyla kararlar alınsın. Ürgüp'ümüz için yapacağınız tüm çalışmalarda partimiz ve meclis üyesi arkadaşlarımızla her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Saygılarımla; denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.