Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de İmam Camiasında Neler Oluyor ?

NEVŞEHİR 22.12.2016 - 02:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de İmam Camiasında Neler Oluyor ?

Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolu daha önceleri en az sendikalaşmanın olduğu alanlardan biriyken, son yıllar da hızlı bir artış yaşandı.
Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolu daha önceleri en az sendikalaşmanın olduğu alanlardan biriyken, son yıllar da hızlı bir artış yaşandı.Nevşehir'de artış yönünde çalışmalar devam ediyor. Tabi bu arada açılan kapanan bazı sendikalar da oldu.   Söz konusu sendikalar ne iş yapar?   İmamların hakkını gerektiği gibi savunur mu?   Bizim anlamadığımız kadrolu imamlar, devletten zaten maaşını alıyor. Yıllık izinleri var.   Devlet her yıl memurlarla ilgili zaten ayırım yapmadan maaş artışı yapıyor. Her imam bir hastalık söz konusu olduğunda istediği hastaneye gidebiliyor. Gerekirse sosyal güvencesi olduğu için fakültelere de gidebiliyor.     Madem öyle imamlar “Sendikalara neden gerek duyar” Söz konusu sendikalar imamların hangi işini halletmiş?   Sendikalar “Hukukçu mudur?”   Bir imam bir yanlış yapmışsa, müftü o imam için araştırma yapılmasını ister bunun içinde denetici gönderir.     GELELİM İMAMLARIN TEMSİLCİSİ SENDİKALARA Üyeleri olan cemaat’ den gelen şikayet ve önerileri dinler. Üyelik çalışması yapar.   Daha doğrusu üye artırıcı araştırmalar yapar.  Bu sendikalar faaliyetlerinde yerel radyo, televizyon gibi yayın araçlarından faydalanmak ister. Buna internet yayıncılığı, yazılı basın dahil. Sendikalar temsilciler arasındaki koordinasyonu sağlar. İl sınırları içersin de ziyaret, kutlama tebrik zaman zaman da taziye gibi sosyal etkinliklere katılmak. İmamları temsil etmek, diğer sendikalarla ortak çalışmalar yapmak. Gerektiğinde şube yönetimi ile birlikte ilde tiyatro, sergi, seminer gibi organizasyonlar yapmak. Dahası mevzuat gereği kendi sendika şubesi ile ilgili yasal görevleri yerine getirmek.   SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN!  Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini aydın ve önder olduklarını biliyoruz. Biz sadece Nevşehir’imizde kadrolu imama neden sendika çoğalıyor merak ediyoruz?   Neden, sendika sayısı git gide yükseliyor 2 idi 3 oldu çok yakında 4 olur ? Aralarında ne gibi problemler olabilir? Neden bölük pörçük oldular?     Ali imran suresi (103) ayet diyor ki, “Hep birlikte ALLAH’ ın ipine sım sıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin ALLAH’ ın size olan nimetini hatırlayın.” Enfal suresi(46) ayette şöyle diyor, “ALLAH ve Resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz devletiniz elden gider.”   GELİN TEK YUMRUK OLUN EYY SENDİKALAR Düşünüyoruz da, bizim bu kadrolu imamlarımızın ne kadar çok sorunu varmış! Baksanıza sendikalar git gide çoğalıyor.     Bunlara hiç gerek yok, devletin kadrolu imamları yukarıda da yazdık, zaten devletten hem maaş alıyorlar hem sosyal güvenceleri var. Dememiz o ki, bir birinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz. Bunu biz söylemiyoruz ayetler bize mesaj vererek söylüyor.  
Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolu daha önceleri en az sendikalaşmanın olduğu alanlardan biriyken, son yıllar da hızlı bir artış yaşandı.

Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolu daha önceleri en az sendikalaşmanın olduğu alanlardan biriyken, son yıllar da hızlı bir artış yaşandı.Nevşehir'de artış yönünde çalışmalar devam ediyor. Tabi bu arada açılan kapanan bazı sendikalar da oldu.

 

Söz konusu sendikalar ne iş yapar?

 

İmamların hakkını gerektiği gibi savunur mu?

 

Bizim anlamadığımız kadrolu imamlar, devletten zaten maaşını alıyor.

Yıllık izinleri var.

 

Devlet her yıl memurlarla ilgili zaten ayırım yapmadan maaş artışı yapıyor.

Her imam bir hastalık söz konusu olduğunda istediği hastaneye gidebiliyor.

Gerekirse sosyal güvencesi olduğu için fakültelere de gidebiliyor.

 

 

Madem öyle imamlar “Sendikalara neden gerek duyar”

Söz konusu sendikalar imamların hangi işini halletmiş?

 

Sendikalar “Hukukçu mudur?”

 

Bir imam bir yanlış yapmışsa, müftü o imam için araştırma yapılmasını ister bunun içinde denetici gönderir.

 

 

GELELİM İMAMLARIN TEMSİLCİSİ SENDİKALARA

Üyeleri olan cemaat’ den gelen şikayet ve önerileri dinler.

Üyelik çalışması yapar.  

Daha doğrusu üye artırıcı araştırmalar yapar. 

Bu sendikalar faaliyetlerinde yerel radyo, televizyon gibi yayın araçlarından faydalanmak ister.

Buna internet yayıncılığı, yazılı basın dahil.

Sendikalar temsilciler arasındaki koordinasyonu sağlar.

İl sınırları içersin de ziyaret, kutlama tebrik zaman zaman da taziye gibi sosyal etkinliklere katılmak.

İmamları temsil etmek, diğer sendikalarla ortak çalışmalar yapmak.

Gerektiğinde şube yönetimi ile birlikte ilde tiyatro, sergi, seminer gibi organizasyonlar yapmak.

Dahası mevzuat gereği kendi sendika şubesi ile ilgili yasal görevleri yerine getirmek.

 

SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN! 

Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini aydın ve önder olduklarını biliyoruz.

Biz sadece Nevşehir’imizde kadrolu imama neden sendika çoğalıyor merak ediyoruz?

 

Neden, sendika sayısı git gide yükseliyor 2 idi 3 oldu çok yakında 4 olur ?

Aralarında ne gibi problemler olabilir?

Neden bölük pörçük oldular?

 

 

Ali imran suresi (103) ayet diyor ki, “Hep birlikte ALLAH’ ın ipine sım sıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin ALLAH’ ın size olan nimetini hatırlayın.”

Enfal suresi(46) ayette şöyle diyor, “ALLAH ve Resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz devletiniz elden gider.”

 

GELİN TEK YUMRUK OLUN EYY SENDİKALAR

Düşünüyoruz da, bizim bu kadrolu imamlarımızın ne kadar çok sorunu varmış!

Baksanıza sendikalar git gide çoğalıyor.

 

 

Bunlara hiç gerek yok, devletin kadrolu imamları yukarıda da yazdık, zaten devletten hem maaş alıyorlar hem sosyal güvenceleri var.

Dememiz o ki, bir birinizle çekişmeyin.

Sonra gevşersiniz.

Bunu biz söylemiyoruz ayetler bize mesaj vererek söylüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.