Sitenin sağında bir giydirme reklam

Küçük Esnafa Destek Çağrısı!

NEVŞEHİR 07.12.2016 - 08:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Küçük Esnafa Destek Çağrısı!

Nevşehirli esnaf düğün sezonundan ve gurbetçiden umduğunu bulamayınca zor günler yaşamaya başladı.
Nevşehirli esnaf düğün sezonundan ve gurbetçiden umduğunu bulamayınca zor günler yaşamaya başladı.   Lale Haber olarak Nevşehirlilerden, "küçük esnaftan alışveriş yapın" çağrısı yapıyoruz.   Nevşehir’deki esnafın kış mevsimine sıkıntılı girmesi, vatandaşların harekete geçmesine neden oldu. Bazı duyarlı vatandaşlar, “Esnafımız, son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Nevşehirliler olarak bize yakışan davranış içerisinde bulunalım ve küçük esnafımızdan alışveriş yapalım” çağrısında bulundular.   Nevşehir esnafının, son yılların en sıkıntılı günlerini yaşaması dikkatleri çekerken, küçük esnafın yok olmasını istemeyen vatandaşlar yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler: “Nevşehir esnafı, her yıl olduğu gibi, bu yıl da düğün sezonunu ve gurbetçinin gelişini bekledi. Ancak, gerek ulusal olsun, gerekse yerel olsun, istenmeyen gelişmeler, esnafımızın beklentilerine cevap vermedi. Kış mevsimine girdik. Kış ayı dert ayı. Kış mevsiminin başlamasıyla esnaflarımızın işleri durma noktasına geldi. Nevşehirliler olarak bize düşen görev birbirimize sahip ve destek çıkmaktır. Bu ay vatandaş olarak küçük ölçekteki esnaflarımızdan bir parça dahi olsa alışveriş yapmak onlara destek çıkmak gerek. Mahalle bakkalımız, manavlarımı, yufkacılarımız, terzilerimiz, iç çamaşır ve çorapçılarımız, simitçilerimiz, ayakkabıcılarımız ve sayamadığımız tüm küçük işyerlerimizden alışveriş yapmalıyız ve onlara destek olmalıyız. Nevşehir halkına yakışır seklide alışveriş yapalım. Kapanan esnaf bizim utancımızdır.” Diye konuştular.     Lale Haber olarak Nevşehir esnafına odaları tarafından sahip çıkılmaya davet ediyoruz. Bağkur borçları, dükkan kiraları, piyasanın yüzünden piyasaya olan borçlarını ödemeyen düzgün esnafa sahip çıkılması gerekmektedir. Esnaf aynı köylü gibidir. Köylü milletin efendisi olduğu gibi küçük esnafda ticaretin, yaşamın , hayatın , piyasanın efendisidir.  
Nevşehirli esnaf düğün sezonundan ve gurbetçiden umduğunu bulamayınca zor günler yaşamaya başladı.

Nevşehirli esnaf düğün sezonundan ve gurbetçiden umduğunu bulamayınca zor günler yaşamaya başladı.

 

Lale Haber olarak Nevşehirlilerden, "küçük esnaftan alışveriş yapın" çağrısı yapıyoruz.

 

Nevşehir’deki esnafın kış mevsimine sıkıntılı girmesi, vatandaşların harekete geçmesine neden oldu. Bazı duyarlı vatandaşlar, “Esnafımız, son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Nevşehirliler olarak bize yakışan davranış içerisinde bulunalım ve küçük esnafımızdan alışveriş yapalım” çağrısında bulundular.

 

Nevşehir esnafının, son yılların en sıkıntılı günlerini yaşaması dikkatleri çekerken, küçük esnafın yok olmasını istemeyen vatandaşlar yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler: “Nevşehir esnafı, her yıl olduğu gibi, bu yıl da düğün sezonunu ve gurbetçinin gelişini bekledi. Ancak, gerek ulusal olsun, gerekse yerel olsun, istenmeyen gelişmeler, esnafımızın beklentilerine cevap vermedi. Kış mevsimine girdik. Kış ayı dert ayı. Kış mevsiminin başlamasıyla esnaflarımızın işleri durma noktasına geldi. Nevşehirliler olarak bize düşen görev birbirimize sahip ve destek çıkmaktır. Bu ay vatandaş olarak küçük ölçekteki esnaflarımızdan bir parça dahi olsa alışveriş yapmak onlara destek çıkmak gerek. Mahalle bakkalımız, manavlarımı, yufkacılarımız, terzilerimiz, iç çamaşır ve çorapçılarımız, simitçilerimiz, ayakkabıcılarımız ve sayamadığımız tüm küçük işyerlerimizden alışveriş yapmalıyız ve onlara destek olmalıyız. Nevşehir halkına yakışır seklide alışveriş yapalım. Kapanan esnaf bizim utancımızdır.” Diye konuştular.

 

 

Lale Haber olarak Nevşehir esnafına odaları tarafından sahip çıkılmaya davet ediyoruz. Bağkur borçları, dükkan kiraları, piyasanın yüzünden piyasaya olan borçlarını ödemeyen düzgün esnafa sahip çıkılması gerekmektedir. Esnaf aynı köylü gibidir. Köylü milletin efendisi olduğu gibi küçük esnafda ticaretin, yaşamın , hayatın , piyasanın efendisidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.