Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Yurtlar Kime Emanet !

NEVŞEHİR 01.12.2016 - 18:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Yurtlar Kime Emanet !

Yurtların denetimi kimde ve hangi kriterler hakim? Valilik ve Belediye, hem devlet hem de özel yurtları denetliyor mu?
Yurtların denetimi kimde ve hangi kriterler hakim?  Valilik ve Belediye, hem devlet hem de özel yurtları denetliyor mu?   Adana'da meydana gelen yurt yangınında küçücük bedenler feci şekilde hayatını kaybederken; ülke yasa büründü. Aynı şekilde Nevşehir'de de birçok yurt var ve bu yurtların durumunun ne olduğu, denetlenip denetlenmediği, bina kaliteleri gibi konular gündeme geldi.      FETÖ tarafından ele geçirilen yurtlara birer birer el konurken; cemaat adı altında milleti sömüren bu yapıdan boşalan meydanı başkaca cemaatler doldurmaya başladı.     Nevşehir'de bulunan birçok özel yurt, hiçbir şekilde denetlenmezken; yine farklı cemaatler eliyle fakir-fukara çocuklarına bakıyoruz söylemleri altında işletilen özel yurtlar, bugüne kadar tamamen siyasi gerekçelerle ve oy kaygısıyla denetlenmedi, denetlenmiyor.      Kimisi Pensilvanyacı, kimisi Mendilvanyacı, kimisi Abdullahcı, kimisi Ahmetci, kimisi Mehmetci!...   Yani bu yurtlar denetlenmediği gibi; yurtların içerisindeki durum, bu yurtlarda kalan öğrencilerin durumu, yurt binalarının kalitesi, depreme dayanıklılığı, yurtlarda dönen paralar, bu yurtlarda eğitmen olarak çalışanların kim olduğu, yeterliliği, yurtların ve içindeki çocukların güvenliği, sosyal durumları vs vs vs bunların hiçbiri denetlenip, sorgulanmıyor...     Cemaatlerin ele geçirdiği yurt sektörü, rant kapısı haline gelirken; yurt binalarında bulunan kaçak çıkmalar, katlar ve kotlar diz boyu...  ' Cematten oy gelecek. Rahatsız etmeyim ' diyen tüm siyasi oluşumlar, geçmişten bugüne bu yurtları ne denetliyor ne de üzerine gidiyor...       Cemaati kuran kendisine anında mürit buluyor. Mürit çoğaldıkça siyasi rant aleti olarak kullanılıyor cemaat yapılanmaları...   Siyasilere yönelik toplantılar yapılıyor ve bu toplantılarda cemaatler adeta güç gösterisi yapıyor...   Oy alma planı yapan siyasiler ise bırakın bu cemaat yapılanmalarını ve yurtlarını denetlemeyi, bu oluşumları kendi yanlarına çekip oy alabilmek için evler, arsalar ve neler neler veriyorlar...     Milletin, devletin malını cemaatlere peşkeş çekiyorlar... Denetim zaten yok...  Buradan başta Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş olmak üzere Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, Milli Eğitim Müdürümüze, Çevre Şehircilik İl Müdürümüze, Defterdarımıza, Tarım İl Müdürümüze, Çevre Sağlık Müdürümüze  sesleniyor ve bu cemaat yapılanmalarının yurtları, ticari işletmeleri, kim oldukları, eğitmenlerin kimler olduğu, öğrencilerin kimler olduğu, güvenliklerinin ne olduğu, bina kaliteleri, depreme ve diğer olumsuz durumlara karşı son durumları, ticari girdi ve çıktıları, yurtların yemekhanelerinin durumu, hijyenik ortamda mı değil mi yapılan mutfakların durumu gibi tüm konuları ele almaların istiyoruz.   
Yurtların denetimi kimde ve hangi kriterler hakim? Valilik ve Belediye, hem devlet hem de özel yurtları denetliyor mu?

Yurtların denetimi kimde ve hangi kriterler hakim?  Valilik ve Belediye, hem devlet hem de özel yurtları denetliyor mu?

 

Adana'da meydana gelen yurt yangınında küçücük bedenler feci şekilde hayatını kaybederken; ülke yasa büründü. Aynı şekilde Nevşehir'de de birçok yurt var ve bu yurtların durumunun ne olduğu, denetlenip denetlenmediği, bina kaliteleri gibi konular gündeme geldi. 

 

 

FETÖ tarafından ele geçirilen yurtlara birer birer el konurken; cemaat adı altında milleti sömüren bu yapıdan boşalan meydanı başkaca cemaatler doldurmaya başladı.

 

 

Nevşehir'de bulunan birçok özel yurt, hiçbir şekilde denetlenmezken; yine farklı cemaatler eliyle fakir-fukara çocuklarına bakıyoruz söylemleri altında işletilen özel yurtlar, bugüne kadar tamamen siyasi gerekçelerle ve oy kaygısıyla denetlenmedi, denetlenmiyor. 

 

 

Kimisi Pensilvanyacı, kimisi Mendilvanyacı, kimisi Abdullahcı, kimisi Ahmetci, kimisi Mehmetci!...

 

Yani bu yurtlar denetlenmediği gibi; yurtların içerisindeki durum, bu yurtlarda kalan öğrencilerin durumu, yurt binalarının kalitesi, depreme dayanıklılığı, yurtlarda dönen paralar, bu yurtlarda eğitmen olarak çalışanların kim olduğu, yeterliliği, yurtların ve içindeki çocukların güvenliği, sosyal durumları vs vs vs bunların hiçbiri denetlenip, sorgulanmıyor...

 

 

Cemaatlerin ele geçirdiği yurt sektörü, rant kapısı haline gelirken; yurt binalarında bulunan kaçak çıkmalar, katlar ve kotlar diz boyu...  ' Cematten oy gelecek. Rahatsız etmeyim ' diyen tüm siyasi oluşumlar, geçmişten bugüne bu yurtları ne denetliyor ne de üzerine gidiyor...  

 

 

Cemaati kuran kendisine anında mürit buluyor. Mürit çoğaldıkça siyasi rant aleti olarak kullanılıyor cemaat yapılanmaları...

 

Siyasilere yönelik toplantılar yapılıyor ve bu toplantılarda cemaatler adeta güç gösterisi yapıyor...

 

Oy alma planı yapan siyasiler ise bırakın bu cemaat yapılanmalarını ve yurtlarını denetlemeyi, bu oluşumları kendi yanlarına çekip oy alabilmek için evler, arsalar ve neler neler veriyorlar...

 

 

Milletin, devletin malını cemaatlere peşkeş çekiyorlar... Denetim zaten yok...  Buradan başta Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş olmak üzere Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, Milli Eğitim Müdürümüze, Çevre Şehircilik İl Müdürümüze, Defterdarımıza, Tarım İl Müdürümüze, Çevre Sağlık Müdürümüze  sesleniyor ve bu cemaat yapılanmalarının yurtları, ticari işletmeleri, kim oldukları, eğitmenlerin kimler olduğu, öğrencilerin kimler olduğu, güvenliklerinin ne olduğu, bina kaliteleri, depreme ve diğer olumsuz durumlara karşı son durumları, ticari girdi ve çıktıları, yurtların yemekhanelerinin durumu, hijyenik ortamda mı değil mi yapılan mutfakların durumu gibi tüm konuları ele almaların istiyoruz. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.